Koti Pääkirjoitus Lapsi tarvitsee eniten läheisten rakkautta

  Lapsi tarvitsee eniten läheisten rakkautta

  0

  Joulu on lasten juhla. Moni lapsi on kuitenkin kautta Suomen sitä mieltä, että joulu taitaa sittenkin olla aikuisten juhla. Sen verran itsekkäästi monet aikuiset suhtautuvat juhlaan ja siihen liittyviin omiin mielihaluihinsa.
  Joulu on Alkon vilkkain myyntisesonki. Alkon litramääräinen myynti kasvaa joulua edeltävän kahden viikon aikana noin 3,5 miljoonaa litraa. Joulua edeltävällä viikolla Alkossa käy noin 3,5 miljoonaa asiakasta.
  Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa, että perheissä kuluu alkoholia jouluna ihan käsittämätön määrä. Vaikka se olisi ”sivistyneesti” punaviiniä, on se joka tapauksessa päihdyttävä aine ja väärin käytettynä siitäkin saa päänsä umpitäyteen.

  Vaikka lapset leikkelevät lelulehtiä ja kirjoittavat metrien mittaisia joululahjalistoja, loppujen lopuksi lapsellekin tärkeintä joulussa – kuten muussakin elämässä – ovat hyvin yksinkertaiset asiat.
  Kolmen parhaan asian joukkoon kuuluu taatusti rauhallinen yhdessäolo omien perheenjäsenten kanssa. Edes jättimäisin Lego-paketti ei korvaa sitä tunnetta, jos lapsi joutuu viettämään joulunpyhät pelottavasti päihtyneen aikuisen kanssa.
  Pidetään huolta siitä, että kenenkään lapsen tähtihetki ei ole jouluna se, kun päihtynyt aikuinen on sammunut ja taloon on vihdoin laskeutunut joulurauha.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän