Laskiaisrieha oli yleisömenestys, jopa 1000 kävijää paahtoi vaahtokarkin – katso kuvista veikeät tunnelmat!

0
Konsta Valkeejärvi, 3, odotti laskiaisriehalta eniten herkkuja. Konsta oli mukana juonessa, kun Leena-äiti ehdotti vaahtokarkkien paahtamista.

Sunnuntai valkeni aurinkoisena: edellispäivän räntäsade sekä raju tuuli olivat poissa, mikä oli helpotus laskiaisriehan järjestäjille ja osallistujille.

Laskaisriehaa vietettiin Kangasalan jäähallin ympäristössä kymmenestä yhteen. Kävijöitä riitti tasaisena virtana koko tapahtuman ajan. Esimerkiksi nallesairaalaan ja glittertatuointeihin oli pitkät jonot. Lisää kuvia laskiaisriehasta voit katsoa jutun alta.

Paikan päällä yleisö pääsi muun muassa ihailemaan erilaisia suuria työkoneita, kokeilemaan kaivuria, ratsastamaan, leikkimään pihaleikkejä ja paahtamaan vaahtokarkkeja. Lisäksi sisällä jäähallissa oli muun muassa mahdollisuus luisteluun.

Hieman puolenpäivän jälkeen jäähalliin tuli palohälytys ja halli jouduttiin tyhjentämään. Ylimääräisenä ohjelmanumerona pihaan ajoi paloauto. Jäähallin katsomossa järjestetyn nallesairaalan henkilökunta poistui muiden joukossa pihalle. SPR:n edustajat olivat suorastaan iloisia pienestä hengähdystauosta. Nallejen vaivoja oli diagnosoitu ja hoidettu taukoamatta kymmenestä saakka.

– Sairaalassamme on hoitajavajaus, totesi Leila Väisänen, joka toimi nallesairaalan lääkärinä.

Laskiaistunnelmaan sunnuntaina ei lumen puutteen vuoksi päästy, mutta ilmapiiri oli kuitenkin sopivalla tavalla riehakas. Hienon sään ansiosta paikalle saapui järjestäjien arvioiden mukaan yli 1000 kävijää. Määrä arvioitiin paahdettujen vaahtokarkkien ja myytyjen makkaroiden menekistä.

Koko perheen yhteisen talviriehan pääjärjestäjä oli Kangasalan Sanomat. Mukana ohjelmaa järjestämässä oli suuri joukko paikallisia yrityksiä ja muita tahoja. Tapahtuma levittäytyi jäähallin lisäksi sen ympäristöön ja VPK:n tiloihin. Tapahtuman aluille pannut päätoimittaja-toimitusjohtaja Heli Keskinen oli päivän päätteeksi helpottunut ja hyväntuulinen.

– Hyvä hyvä, ja ensi vuonna uudestaan, Keskinen iloitsi.

Tapahtuman osana myös VPK järjesti uusissa tiloissaan avoimet ovet. Paikalla kävi noin 500 kiinnostunutta tutustumassa tiloihin ja kalustoon.

VPK:lla sai myös muun muassa harjoitella alkusammutusta. Oman kaluston lisäksi paikalla oli ambulanssi, poliisi ja möhkälemäisen ihmeellisenä puolustusvoimien sammutusauto.

Keppihevostelua pääsi kokeilemaan muun muassa Aino Savolainen, 8 (vas.). Keppariradasta huolehtivat Kaisa Hämäläinen, 11, ja Vanessa Järvinen, 11.
Kangasalan Pikkuteatteri esitti jäähallin pihassa katkelman tulevasta Peter Pan näytelmästä.
Jäähallin ”ylijäämälumesta” pari päivää aiemmin tehty liukumäki oli ehtinyt kutistua ja muuttua kovaksi sateen ja lämpötilan vaihtelun vuoksi. Tapahtumassa oli erityisesti paljon kolmevuotiaita. Heille mäki oli riittävän hurja. Näin tuumasi kolmivuotiaan Unto Raskin isä Jussi-Pekka Jaatinen.
Suinulasta saapuneen Henna Hietaniemen perheen koira 70-kiloinen Frank nautti paljon rapsutuksia päivän aikana. Hietaniemen poika Jimi Turpeinen, 3, painaa noin viidesosan Frankin painosta.
Aada ja Eemil Mustonen kävivät kokeilemassa, miltä tuntuu istua ralliauton ratissa. Mukana menossa oli myös isä Jarno Mustonen.
Pian puolenpäivän jälkeen jäähalli tyhjennettiin aiheettoman palohälytyksen vuoksi. Pihaan ajanut paloauto kiinnosti lapsia ja aikuisia.
Nallukan maha oli ollut jo jonkin aikaa kipeä, mutta nallesairaalassa se sai hyvää hoitoa. ”Lääkäri” Leila Väisänen (SPR) lääkitsi Neila Anttilan nallen ja antoi mukaan kotihoito-ohjeet.
Jäähallin yleisöluistelu veti jään täyteen väkeä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.