Koti Uutiset Lasten ja vanhusten arjesta ponnistaen

  Lasten ja vanhusten arjesta ponnistaen

  0
  Kirjasto on Hanna Holmalle rakas paikka. – On hieno juttu, että meillä on Kangasalla näin upea kirjasto, Holma sanoo.

  Sahalahtelaisen lähihoitajan Hanna Holman, 37, on helppo nimetä, mikä on hänen kaikkein tärkein vaaliteemansa. Se on ehdottomasti lapsiperheiden asiat.
  – Minkälainen on lasten tulevaisuus Suomessa? yhdeksänlapsisen perheen äiti kysyy.
  Holman mukaan Suomen lainsäädäntö on hyvällä mallilla. Ongelmaksi muodostuu se, että kunnissa ei noudateta lakeja. Esimerkkinä hän mainitsee ennaltaehkäisevän perhetyön.
  – Asia on sosiaalihuoltolaissa, mutta koska sitä ei sanktioitu, eivät kunnat noudata lakia.
  Lastensuojelun näkökulmasta Kangasalan tilanne on Holman mukaan parantunut viime vuosina merkittävästi.
  – Kangasalla on nostettu vuodesta 2009 alkaen resursseja. On huomattu, että ennaltaehkäisevällä työllä säästetään lastensuojelumenoissa.

  Omassa työssään Holma kohtaa lapsiperheiden lisäksi runsaasti myös ikäihmisiä. Holman mielestä omaishoitotuen pitäisi olla Kelan etuus, jolloin se olisi kaikille kriteerit täyttäville tasapuolisesti saatavilla.
  – Nyt syntyy sellaisia tilanteita, että tuen kriteerit täyttyvät, mutta kunnalla ei ole varaa maksaa tukea. Silloin omainen ei saa omaishoitajan statusta ja hän jää myös muiden palveluiden, kuten vapaapäivien, ulkopuolelle.

  Valtion velkaantuminen on asia, johon Holmakin joutuisi kansanedustajana ottamaan kantaa. Holman mielestä työnteon pitäisi olla aina kannattava vaihtoehto. Siitä syystä hän olisi valmis karsimaan ansiosidonnaisen päivärahan pituutta.
  Holma uskoo, että valtio voisi säästää huimasti kehittämällä omaa toimintaansa, muun muassa yhtenäistämällä tietojärjestelmiä.
  Kolmas asia, josta hän on valmis nipistämään, ovat yritystuet. Holma työskentelee itsekin yrittäjänä ja sikäli yrittäjien asiat ovat hänen sydäntään lähellä.
  – Mutta nyt ollaan siinä tilanteessa, että joka puolelta joudutaan hieman leikkaamaan.

  Holma on nyt toista kertaa ehdolla vaaleissa. Näissä vaaleissa keskustan tilanne näyttää huomattavasti aikaisempaa valoisammalta. Holma uskoo, että keskusta voittaa vaalit.
  – Toki muut puolueet kirivät lähemmäksi. Se on selvä asia.
  Puolueen nosteen hän kirjaa pitkälti uuden puheenjohtajan Juha Sipilän kunniaksi.
  – Arvioin, että keskusta saa noin 22 prosentin kannatuksen.
  Kangasalalaisten kilpakumppaneiden menestyksen arvioiminen on Holmalle silmin nähden vaikeaa. Demareiden Hanna Laineen kanssa Holmalla on ollut aikaisemmissa vaaleissa tiukka kisa äänistä.
  – Sekä eduskunta- että kuntavaaleissa sain kummassakin viisi ääntä vähemmän kuin Hanna. Saa nähdä, miten käy nyt.
  Kokonaisuutena ajatellen Holma toivoo, että näissä vaaleissa saataisiin myös Tampereen ympäristökunnista oma edustaja.
  – Politiikka on ollut tällä vaalikaudella kovin Tampere-keskeistä.

  Asikainen Holmalta

  Ehdokas Lotta Asikainen kysyy Hanna Holmalta: Pidätkö Suomen itsemääräämisoikeutta tärkeänä?
  – Suomi on itsenäinen valtio ja itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus ovat perustavanlaatuisia oikeuksia itsenäiselle valtiolle. Eu:ssa Suomella on kansan demokraattisesti valitsema edustus, jonka tehtävänä on pitää Suomen puolia. Vastaus kysymykseen, tottakai pidän tärkeänä asiana!

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän