Lasten Kangasala

0

Heinäkuun alussa istuin Lastentalo Tähtirannan pihalla, pyörittelin pullia ja opastin tikkupullien leipomista lapsille. Oli meneillään Lasten Löytöretki -tapahtuma Kangasalla.
Tähtirannassa vieraili yhden illan aikana yli 300 lasta vanhempineen tai isovanhempineen. Ihastelin kirjavaa ja äänekästä perheiden touhuilua ja vähän haikeanakin muistelin aikaa, jolloin omien lasten kanssa ahkerasti kiertelimme Löytöretken tapahtumissa.
Nyt jo aikuiset ja melkein aikuiset lapsemme toivottavasti saavat nauttia joskus tästä tapahtumasta omien lastensa kanssa. Tämäntyyppisenä pienimuotoisena tapahtumana Löytöretki elää ja voi hyvin niin kauan kuin vapaaehtoiset jaksavat tapahtumaa järjestää.

Tikkupullanpyörittelyn lomassa mielessäni alkoi pyöriä vähän isompiakin ajatuksia. Miksi Kangasalla ei ole kesätapahtumaa, joka keräisi väkeä koko Pirkanmaalta tai koko maasta?
Nokialla on Tapsan Tahdit, Valkeakoskella Työväen musiikkijuhlat ja Ikaalisissa Sata-Häme Soi. Ne ovat paikkakunnan kiinnostavuutta ja imagoa rakentavia tapahtumia.
Upea Kangasala tarjoaisi mahdollisuuksia monenlaisiin tapahtumiin. Näin silmissäni tapahtuman, jossa Kangasala kuhisee lasten vilinästä ja naurusta, lastenvaunuista, äideistä, isistä ja isovanhemmista, tekemisestä ja touhusta.
Olen yrittäjä ja opiskelen työn ohessa yrittäjyyttä Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemiassa. Opiskelen brändin rakentamisesta. Visiointi ja ideointi ovat työkalujani.
Tähtirannan vilinässä mietin, että jos melkoisen pienellä omalla kylällä tapahtuvalla markkinoinnilla saadaan kokoon satojen kävijöiden lastentapahtuma, mitä saataisiin aikaan, jos samantyyppistä tekemiseen ja touhuamiseen perustuvaa tapahtumaa toteutettaisiin isommin.
Löytöretki on järjestetty jo 17 kertaa oman kylän tapahtumana. Olisiko aika laittaa isompi pyörä pyörimään? Kangasalan lippulaivatapahtuma voisi olla iso kesälomakauden lasten tapahtuma, joka hyödyntäisi kuntamme vahvuuksia luonto-, kulttuuri ja historiakuntana.

Seuraavaksi mietin, miten iso perheiden ja lasten tapahtuma sopisi Kangasalan brändiin. Kunnan visio kuuluu näin: Kasvava Kangasala – kesäpäivän kulttuurikunta Tampereen kaupunkiseudulla – turvallista ja aktiivista elämää, hyvin hoidetussa ympäristössä, keskellä kaunista luontoa.
Vision pohjalta kirjatussa strategiassa ei kovasti nostettu esille lapsia ja perheitä.
En lannistunut visioinnissani, strategiaahan voi muuttaa. Kangasala voisi olla lasten kunta isommassakin mittakaavassa.
Miltä kuulostaisi, jos ympäri Pirkanmaata ja laajemmaltikin maassamme puhuttaisiin Kangasalasta kuntana, joka satsaa lapsiin ja perheisiin ja vuotuinen lasten ja perheiden kesälomatapahtuma olisi kruununjalokivi lasten Kangasalan strategiassa?
Hyvä yritys tarvitsee erottautumis- ja ylivertaisuustekijöitä, samaa tarvitsee hyvän brändin omaava kunta. Kangasala voisi olla reilusti muita parempi kunta lasten ja perheiden asioiden hoidossa. Heinäkuussa lastentapahtumassa lasten Kangasalaa kävisi ihailemassa vaunukansaa ympäri Suomea. Aktiivinen lapsiperhe jättäisi käydessään rahaa paikallisille yrittäjille.
Oman tikkupullansa leiponeen ja paistaneen lapsen tyytyväinen ilme saa minut hyvälle mielelle. Mukavaa miettiä joskus isommin, vaikka pienikin on kaunista.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.