Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Lasten kiireellisiä sijoituksia jo enemmän kuin koko viime vuonna

Lasten­suojelumenot kasvavat Kangasalla lähes 20 prosentin vuosivauhdilla. Kyseessä on suhteellisesti nopeimmin kasvava menokohde kunnan sosiaali- ja terveystoimessa.

Uutiset - 21.9.2017 kello 12.15
Juha Jäntti
Lasten kiireellisiä sijoituksia jo enemmän kuin koko viime vuonna
Perheiden pahoinvoinnin lisääntyminen näkyy lasten ja nuorten kiireellisten sijoitusten määrän jyrkkänä kasvuna.

Lasten­suojelun kustannukset ovat olleet vuositasolla vajaat kolme miljoonaa euroa. Sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelemä ensi vuoden talousarvioehdotus sisältää lasten­suojeluun 547000 euron lisäyksen.

– Kulujen kasvu johtuu pääasiassa lasten kiireellisten sijoitusten lisääntymisestä. Olemme joutuneet tekemään tänä vuonna jo nyt 31 kiireellistä sijoitusta, kun koko viime vuoden luku oli 26, vs. sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Lanne kertoo.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Sanomalehtiviikko 28.1.–1.2.2019

Ilmiö näkyy koko maassa. Syyt viime aikojen kehityskulkuun eivät ole selvillä. Yleinen arvio on, että pitkään jatkuneen laman vaikutukset näkyvät viiveellä perheiden pahoinvointina.

– Suuntaukselle ei ole yhtä ainoaa selittävää syytä, vaan se on monen tekijän summa, Lanne arvioi.

Kunta varautuu lasten­suojelun menojen kasvuun myös vuosien 2019-2020 taloussuunnitelmassa. Esitys vuoden 2019 määrärahalisäykseksi on 500000 euroa.

Lue lisää sosiaali- ja terveystoimen näkymistä ja talousarviosta 20.7.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Sanomalehtiviikko 28.1.–1.2.2019
~
Takaisin ylös