Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Lasten kiireellisiä sijoituksia jo enemmän kuin koko viime vuonna

Lasten­suojelumenot kasvavat Kangasalla lähes 20 prosentin vuosivauhdilla. Kyseessä on suhteellisesti nopeimmin kasvava menokohde kunnan sosiaali- ja terveystoimessa.

Uutiset - 21.9.2017 kello 12.15
Juha Jäntti
Lasten kiireellisiä sijoituksia jo enemmän kuin koko viime vuonna
Perheiden pahoinvoinnin lisääntyminen näkyy lasten ja nuorten kiireellisten sijoitusten määrän jyrkkänä kasvuna.

Lasten­suojelun kustannukset ovat olleet vuositasolla vajaat kolme miljoonaa euroa. Sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelemä ensi vuoden talousarvioehdotus sisältää lasten­suojeluun 547000 euron lisäyksen.

– Kulujen kasvu johtuu pääasiassa lasten kiireellisten sijoitusten lisääntymisestä. Olemme joutuneet tekemään tänä vuonna jo nyt 31 kiireellistä sijoitusta, kun koko viime vuoden luku oli 26, vs. sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Lanne kertoo.

Ilmiö näkyy koko maassa. Syyt viime aikojen kehityskulkuun eivät ole selvillä. Yleinen arvio on, että pitkään jatkuneen laman vaikutukset näkyvät viiveellä perheiden pahoinvointina.

– Suuntaukselle ei ole yhtä ainoaa selittävää syytä, vaan se on monen tekijän summa, Lanne arvioi.

Kunta varautuu lasten­suojelun menojen kasvuun myös vuosien 2019-2020 taloussuunnitelmassa. Esitys vuoden 2019 määrärahalisäykseksi on 500000 euroa.

Lue lisää sosiaali- ja terveystoimen näkymistä ja talousarviosta 20.7.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös