Latujen ja luistelukenttien karttapohjainen kuntotietopalvelu on julkaistu

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Kuva: Kangasalan kaupunki/Rami Valonen.

Kangasalan kaupunki on julkaissut karttapohjaisen kuntotietopalvelun kuntalaisille. Uudesta sähköisestä kuntotietopalvelusta liikunnan harrastajat pääsevät seuraamaan hiihtolatujen, luistelukenttien ja kaukaloiden kunnossapitotilannetta.

Sähköistä kuntotietopalvelua on kehitetty yhteistyössä Kangasalan kaupungin paikkatietopalveluiden, ulkoalueiden ylläpitoyksikön ja liikuntapalveluiden kanssa. Lisäksi sovelluksen käyttöön on opastettu latu-urakoitsijoita.

Uudesta palvelusta löytyvät hiihtoladut, luistelukentät ja kaukalot. Kangasalan kaupungilla on ylläpidossaan yhteensä 21 luistelukenttää, 6 kaukaloa ja noin 100–200 km maastohiihtolatuja sääolosuhteista riippuen. Säiden salliessa ja turvallisuusnäkökohdat huomioiden tehdään myös jäälatuja. Etelä-Kangasalan, Koillis-Kangasalan, Sahalahden, Kuhmalahden, Lahdenkulman ja Vehkajärven ladut kunnossapidetään ostopalveluna.

Uudesta palvelusta liikunnan harrastaja voi tarkastaa, milloin luistelukenttä tai hiihtolatu on jäädytetty tai kunnossapidetty viimeksi. Lisäksi sovelluksesta löytyy lisähuomiot jääkenttien ja hiihtolatujen osalta. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tilanteet, jolloin ladulla on havaittu hiekkaa tai ladun varrella on työmaa.

Kuntotietopalvelun ominaisuuksia kehitetään edelleen, kun se on saatu  vuoden 2023 alussa pilottikäyttöön. Palautetta ja kehitysehdotuksia kuntotietopalvelusta voi jättää liikunnan palautelomakkeella (yhteystiedot alla). Kunnossapitoa koskevat palautteet voi jättää infran palautejärjestelmään (yhteystiedot alla).

Latujen ja luistelukenttien uuden kuntotietopalvelun linkki:
Kangasalan latujen ja luistelukenttien kuntotietopalvelu

Kuntotietopalvelu löytyy kaupungin verkkosivuilta:
Viheralueet ja ulkoliikuntapaikat – Kangasala
Hoidetut hiihtoladut ja jääkentät – Kangasala
Latukartat – Kangasala

Palautteet ja kehitysideat kuntotietopalvelusta:
https://www.kangasala.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikuntapalvelut/palautelomake/

Huoltoasiat ja kunnossapito:
Tekninen keskus/ Rakentamisen palvelualue
Palautesovellus (sitowise.com)

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.