Latukone sai hiihtäjät kaivamaan kännykät esille

1
Hiihtäjä Tero Niemi antoi latukoneen hankinnalle kymmenen pistettä, mutta ei sentään ottanut koneesta valokuvaa. Kuljettajavuorossa oli Kari Kokko. Kaupunki aikoo järjestää pitkään odotetun työkoneen kunniaksi nimikilpailun.

Kangasalan latujen varressa nähtiin maanantaina hauska ilmiö, kun hiihtäjät kaivelivat taskuistaan kännyköitä ikuistaakseen upouuden latukoneen. Kangasalle pitkään toivottu kone sai hiihtäjät suorastaan tunteellisiksi.

Kaupungin latumestari Kari Kokko muistaa, että latukoneen hankinnasta on puhuttu ainakin 1980-lopulta lähtien.

– Tässä se viimeinkin on. Positiivista on tietenkin se, että kone on nyt tehokkain, mitä markkinoilta tällä hetkellä saa, hän sanoo.

Heti maanantaina kone liikkui harjussa ja yhdysladulla Tampereen suuntaan. Myös Aseman kautta Ruutanaan kulkeva reitti ajetaan hiihtokuntoon latukoneella.

Kokko on tyytyväinen, että kone saatiin jo tämän kevään lumille, sillä sen monipuolisissa  toiminnoissa on opeteltavaa. Lisäksi latukone on omiaan juuri nyt, kun keli näyttää taas vaihtelevan pakkasen, lumen ja lämpöasteiden välillä. Kone nopeuttaa ja helpottaa työtä, sillä se tekee kerrasta laadukasta jälkeä.

– Jos Vatialan reitti piti ennen vetää moottorikelkalla viiteen kertaan, nyt riittää kerta, Kokko kuvailee.

Oleellista on myös työturvallisuuden parantuminen.

Aiemmin Kangasalla turvauduttiin Tampereen apuun.

– Yhteistyö Tampereen kanssa sujui hyvin. Oma kone tuo kuitenkin toimintaan varmuutta, kun emme enää ole ostopalvelun varassa, kaupunginpuutarhuri Jari Järvinen sanoo.

Latukone maksoi ilman veroja vajaat 180 000 euroa. Kaupunki on varautunut myös tykkilumen valmistamiseen ja lumetuskaluston hankintaan. Kustannukset ovat noin 200 000 euroa.

Selvitysten mukaan paras paikka lumen tekemiseen ja varastoimiseen on Sorolan montun alue. Sieltä pystyttäisiin tulevaisuudessa tekemään 1,2 kilometrin ensilumen latu Kyötikkälään.

– Kustannusarvio ja kalustotarve on tiedossa. Seuraavaksi pitää keskittyä siihen, millaista infraa hanke vaatii ja miten se järjestetään, Järvinen sanoo.

1 kommentti

  1. Tehkää se kapea silta Köytikkälään menevän tien yli kuntoon. Haittaa koneella ajoa ja on kapea.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.