Latukone tuli oikealla hetkellä

0

Päivi Hirvonen soitti maanantaina innosta puhkuen toimitukseen ja kertoi, että nyt se on saapunut – latukone nimittäin.

Osasimme toki odottaa tätä uutista, koska rahat koneen ostoa varten annettiin jo viime vuoden puolella ja vapaa-aikatoimesta kerrottiin myöhemmin, että varsinainen hankinta tapahtuu maaliskuussa.

Ihan kuin suuremmat voimat olisivat olleet mukana tapahtumassa.

Samana päivänä, kun latukoneen kuljettajat opettelivat käyttämään jyhkeää konettaan, taivaalta satoi puhdistava lumikerros ja sää kääntyi pikkupakkaselle.

Kevät antaa odottaa sittenkin pikkuisen, jotta kangasala­laiset pääsevät vielä hiihtämään oman koneen höyläämillä laduilla.

Miksi mokoma kone on sitten niin iso juttu? Siksi, että hiihto tavoittaa kaikista liikuntamuodoista eittämättä suurimpia joukkoja.

Ladulla vaappuvat niin muutaman vuoden vanhat tenavat kuin hurjalla hiihtoruutinilla etenevät vanhat mummot ja papat.

Hiihto on liikuntaa yli sukupolvirajojen, ja juuri siksi kaupungin kannattaa käyttää siihen rahaa. Jos harrastus tavoittaa vain hyvin kapean joukon kaupunkilaisista, investointia kannattaa harkita kaksi kertaa. Varsinkin, kun kaupunki jo varoittelee tulevista talouden myrskypilvistä.

Mutta nyt tuo ikuisuusaihe on hoidettu. Ja hyvä niin.

Mitä enemmän ihmiset liikkuvat, sitä pienemmät ovat myös kaupungin sote-laskut. Latukone, joka pystyy paremmin huoltamaan kevättalven jäisiä latujakin, on varmasti kaiken rahan arvoinen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.