Lauantain tilanne: Kolme uutta koronatartuntaa Pirkanmaalla – Matkoilta tulleiden testausta lisätään

0

Pirkanmaalla todettiin eilen perjantaina kolme uutta koronavirustartuntaa. Asia selviää Taysin ylläpitämästä taulukosta, jossa seurataan koronavirustilannetta maakunnassa.

Yhteensä Pirkanmaalla on todettu 30 koronavirustapausta. Myös eilen perjantaina tiedotettiin kolmesta uudesta tapauksesta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo lisäävänsä matkoilta tulleiden testausta.

Jokaisen hengitystieinfektioon sairastuneen suomalaisen on jäätävä nykyisessä poikkeustilanteessa kotiin ja noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

– Jos äkilliseen hengitystieinfektioon sairastunut potilas on saapunut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä tai hän on varmistetun koronavirustapauksen lähikontakti, hän ottaa yhteyttä Taysin koronaneuvontapuhelimeen tai oman kunnan terveyskeskukseen, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ohjeistaa.

Sairastunut saa puhelimessa tarkemmat ohjeet testaukseen menosta. Testejä voidaan ottaa Pirkanmaalla lääkärin määräyksestä myös kuntien terveyskeskusten vastaanotoilla.

Huonokuntoisten potilaiden tulee soittaa 112:een.

Sairaanhoitopiiri kertoo, että Suomessa ei ole mahdollista tutkia kaikkia hengitystieinfektioon sairastuneita rajallisen näytteenottokapasiteetin vuoksi.

Perjantaista 20.3. lähtien koronavirusnäytteitä otetaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä akuuttiin hengitystieinfektioon sairastuneista, jotka kuuluvat seuraaviin riskiryhmiin:

  • välitöntä potilastyötä tekevä terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunta
  • sairaalahoitoa vaativa akuutti hengitystieinfektio, kun taudin syy ei ole ilmeinen
  • akuuttiin hengitystieinfektioon sairastunut henkilö, joka on varmistetun koronatapauksen lähikontakti tai palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.