Mainos

Laukkaa Kangasalle 18.–24.7.2022

Kangasalla lasketaan hevosvoimat valloilleen uuden tapahtumaviikon myötä heinäkuun 18.–24.7.2022. Kangasalan talleilla ja matkailukohteissa järjestetään mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa kaikenikäisille hevosten ystäville. Viikon kohokohta on lauantaina 23.7. Pikkolan tapahtumakentällä järjestettävä Koko perheen hevoskarnevaali upeine hevosnäytöksineen.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Laukkaa Kangasalle -viikko on monipuolinen kattaus Kangasalan hevostoiminnasta ja harrastusmahdollisuuksista. Lisäksi ohjelmassa pureudutaan paikkakunnan historiaan hevospitäjänä ja tutustutaan esimerkiksi hevosaiheiseen taiteeseen Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesänäyttelyssä.

Tapahtumaviikko on osa Kangasalan hevosvoimien kesän ohjelmaa ja hevostoimijoiden lisäksi teemaviikolla ovat mukana myös Kangasalan matkailukohteet. Nähtävää ja koettavaa löytyy jokaiselle: harrastajille, ammattilaisille ja muuten vain hevosista kiinnostuneille, niin lapsille kuin aikuisillekin.

Aikuisten ohjelmaan sopii esimerkiksi Hevosmuseopäivä perjantaina, jolloin pääsee saman päivän aikana opastetuille kierroksille harvoin avoinna olevaan Varsamäen hevosajoneuvomuseoon sekä Hevosia – Horses -taidenäyttelyyn Kimmo Pyykkö -taidemuseoon.

– Lisäksi päivän aikana kuullaan historiasta väitelleen Hilja Solalan mielenkiintoinen luento Kangasalla asuneesta historiallisesta hevosesta. Liuksialan kartanon Wiesti-tamma oli nimittäin Suomen ensimmäinen kantakirjahevonen, Heinonen kertoo.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Hevosia – Horses -näyttelyssä on avoinna tapahtumaviikolla tiistaista sunnuntaihin. Varsamäen hevosajoneuvomuseon kokoelmaan pääsee tutustumaan 21.–24.7.2022 klo 10–18.

Hevoskarnevaalissa näytöksiä, hevospuuhaa ja iloista tunnelmaa

Viikon päätapahtuma on yleisölle maksuton Koko perheen Hevoskarnevaali lauantaina 23.7. klo 10–14. Pikkolan tapahtumakentällä nähdään juonnettuja näytöksiä ratsastusjousiammunnasta, lännenratsastuksesta, valjakkoajosta ja kouluratsastuksesta sekä tarinallinen ratsastusta ja musiikkia yhdistävä Kuukuningatar-esitys.

Karnevaalialueella kisataan Kangasalan keppihevosmestaruudesta, kokeillaan talutusratsastusta ja puuhaillaan hevosaiheisten tehtävien parissa. Alan yritykset ja yhdistykset järjestävät erilaisia tehtäväpisteitä sekä esittelevät toimintaansa ja markkinatunnelma luovat myös musiikki sekä kesäiset herkut.

Laukkaa Kangasalle -viikko 18.–24.7.2022
Ohjelmaa ympäri Kangasalaa
visitkangasala.fi/laukkaakangasalle

Koko viikon ohjelma täällä (linkki pdf-tiedosto).

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.