Lautakunta äänesti: maksuton diabeetikoiden silmänpohjakuvaus halutaan ensi vuoden budjettiin

0
Tampereen diabetesyhdistys ry:n toivoo kuntalaisesityksessään, että Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella diabeteksen hoito keskitettäisiin yhteen toimipisteeseen.
Tampereen diabetesyhdistys ry:n toivoo kuntalaisesityksessään, että Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella diabeteksen hoito keskitettäisiin yhteen toimipisteeseen.

Sosiaali- ja terveyslautakunta ehdottaa, että kaupunki tarjoaa diabetestä sairastaville silmänpohjakuvauksen maksuttomana seulontatutkimuksena. Lautakunta päätti asiasta viime viikkoisessa kokouksessaan.

Esityksen asiasta teki Kirsti Saarinen Sirkka Tuholan kannattamana. Äänestyksessä asiaa kannattivat kaikki yhdeksän lautakunnan jäsentä.
Tuloksen perusteella lautakunta päätyi esittämään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle, että kustannukset silmänpohjakuvauksen muuttamisesta maksuttomaksi lisätään vielä vuoden 2020 talousarvioon.

Muilta osin lautakunta talousarvio ja vuosien 2020–2022 taloussuunnitelma hyväksyttiin esitetyn mukaisina.

Arvion mukaan sosiaali- ja terveyskeskuksen toimintakulut kasvavat ensi vuonna 5,3 miljoonaa euroa, eli noin viisi prosenttia vuoden 2019 talousarviosta.

Suurimmat kulujen kasvuun vaikuttavat menoerät ovat valtakunnallisen palkkaratkaisun vaikutus, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tuottamien erikoissairaanhoidon menojen kasvu ja ikäihmisten tehostetun palveluasumisen ostopalvelut.

Talousarviossa varaudutaan myös ikäihmisten kotona asumista tukevien avopalveluiden parantamiseen ja kotihoidon vastuulääkärikokeiluun sekäyksiköiden henkilöstömitoituksen nostamisesta koituviin kuluihin. Talousarvio sisältää määrärahat kuuden lähihoitajan palkkaamiseen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.