Lautakunta siunasi valituksen Tavasen luvasta – ympäristönsuojelun mukaan lupa on pohjavden pilaamiskiellon vastainen

0
Tavasen saaman luvan valitusaika päättyi tammikuun 13. päivä.

Viranomaislautakunta hyväksyi eilisessä kokouksessaan kaupungin ympäristönsuojeliviranomaisen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle (avi) tekemän ja toimittaman valituksen tekopohjavesilaitos Tavasen saamasta luvasta. Valitusaika päättyi 13. tammikuuta.

Luvan ei katsota täyttävän vesilain mukaisia luvan myöntämisen edellytyksiä. Lisäksi hankkeen koetaan olevan ympäristönsuojelulain mukaisen pohjaveden pilaamiskiellon vastainen.

Lue lisää: Kaupungin ympäristönsuojelu haluaa valittaa Tavasen luvasta – katsoo, ettei avi ole perustellut riittävästi ja ottanut huomioon olosuhteiden muutoksia

Kangasalan Vesi päätti omalta osaltaan olla valittamatta luvasta.

Kaupunginvaltuusto käsitteli maanantaisessa kokouksessaan sitä, pitäisikö kaupungin irtautua hankkeesta välittömästi, kuten kuntalaisaloiteessa ehdotettiin.

Valtuusto päätyi äänestyksen jälkeen siihen, että valtuuston vuonna 2016 tekemä päätös pysyy voimassa, eli jatkoa hankkeessa harkitaan, kun Tavase on saanut lainvoimaisen luvan.

Lue lisää: Valtuusto yltyi värikkääseen keskusteluun: ”Tavase ei poistu, vaikka siltä haluaisi ummistaa silmät, se ei lähde mihinkään”

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.