Koti Uutiset Leenamaija Raukola kunniaylioppilaaksi

  Leenamaija Raukola kunniaylioppilaaksi

  0

  Leenamaija Raukola on Kangasalan lukion 17. kunniaylioppilas. Hän on tehnyt merkittävän uran viulunsoiton ja kansanmusiikin alalla.
  Raukola syntyi Kangasalan Köyrän kylässä ja valmistui ylioppilaaksi Kangasalan lukiosta vuonna 1978. Innostus musiikkiin tarttui häneen isä-Eeron kansanmusiikkiharrastuksen myötä. Ammatiksi viulunsoiton ja kansanmusiikin opettaminen tuli  Sibelius-Akatemian soitonopettajan tutkinnon myötä vuonna 1983.

  Ammattitaitoaan Raukola on pitänyt yllä lukuisten jatkokoulutuksien avulla, muun muassa nuotinkirjoitus tietokoneella- ja kehittyvä pedagogi -koulutuksilla sekä oman soittimensa, alttoviulun jatkokursseilla.
  Raukola tunnetaan kotipaikkakunnallaan erityisesti Kangasalan Pikkupelimannien ja Balladipelimannien ryhmien kärsivällisenä ja innostavana ohjaajana, joka on saanut monet ikäpolvet kiinnostuman viulunsoitosta tai muusta musiikin esittämisestä.
  Tämä työ on havaittu valtakunnallisestikin arvokkaaksi. Hänelle on myönnetty Kansalaisopistojen liiton 30-vuotisansiomerkki,  Vuoden veturi -palkinto, Kaustisen kansanmusiikkijuhlien Juhlaviiri ja plaketti sekä Suomen kansanmusiikkiliiton hopeinen ansiomerkki.

  Parhaillaan Leenamaija Raukola toimii Pirkanmaan musiikkiopistossa viulunsoitonopettajana ja Valkeakoski-Opiston pelimanniryhmien ohjaajana, mitä työtä hän on tehnyt jo 37 vuoden ajan. Valtakunnallisesti hänen opeistaan on päästy nauttimaan Suomen kansanmusiikkiliiton leireillä ja kursseilla.

  Raukolan toiminta on kunniaksi lukiolle ja luo tulevaisuuden uskoa opiskelijoille. Kunniaylioppilaan tunnustus luovutetaan hänelle Kangasalan lukion lakkiaisjuhlassa 4.6.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän