Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Lehti on yhä hyödyllinen ja edullinen

Pääkirjoitus - 8.2.2013 kello 8.17

Kouluissa on kuluneella viikolla tutustuttu sanomalehtiin tavallista enemmän ja tarkemmin.

Sanomalehtiviikko järjestettiin kouluissa jo yhdeksättätoista kertaa. Lehtiä on lähetetty oppilaitoksiin miljoonan kappaleen verran.

Sanomalehtiviikon tavoitteena on opettaa nuoria lukemaan lehtiä ja käyttämään niissä olevaa sisältöä hyväkseen. Lehdet sisältävät jäsenneltyä tietoa lähiympäristöstä ja koko maailmasta. Vastaavaa aineistoa on vaikeaa saada muista välineistä yhtä tehokkaana pakettina.

Sanomalehti on edelleen hyödyllinen tiedotusväline. Vaikka lehtien maksulliset tilaajalevikit ovat pudonneet mediamurroksessa, ne ovat säilyttäneet lukijansa. Esimerkiksi Kangasalan Sanomia oli lukenut syksyllä tehdyn lukijatutkimuksen mukaan noin 90 prosenttia haastatelluista kyseisen viikon aikana.

Sanomalehti on myös edullinen, vaikka toisin luullaan ja uskotellaan. Kalliimmatkin sanomalehdet toimitetaan kotiovelle säässä kuin säässä ja koko maassa noin euron kappalehinnalla.

Minkä muun tuotteen saa yhtä edullisesti ja samoilla toimitusehdoilla?

Lehden julkaiseminen tai mikään tiedonvälitys ei ole ilmaista. Lehden kustannuksista suurimmat ovat henkilökunnan palkat, painaminen ja jakelu. Kaikista kustannuksista katetaan edelleen noin puolet ilmoitustuloilla. Sanomalehtien tulevaisuudelle on siis yhtä tärkeää säilyttää ilmoittaja-asiakkaansa kuin tilaajansa ja lukijansa.

Sanomalehdet ovat jo ottaneet tuekseen monikanavaisuuden lukijoitaan, tilaajiaan ja ilmoittajiaan palvellakseen. Sen suuntaan on ottanut askeleita myös Kangasalan Sanomat.

Kehitystyö on jatkuvaa myös paperilehden osalta. Lehdelle luotiin uusi ilme helmikuun alussa. Siitä on tullut hyvin myönteistä palautetta, mikä kannustaa ja rohkaisee lehdentekijöitä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös