Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Lennoston vala jyrisi Kangasalla

Satakunnan lennoston suojauskomppanian toisen­­­­­­­­ saapumiserän alokkaat vannoivat sotilasvalan Kangasalan kirkossa perjantaina. Vala ja -vakuutus ovat sotilasorganisaatioihin kuuluva perinne, joka tuo esille puolustusvoimien arvoperustaa ja liittää valan ja vakuutuksen antajat osaksi muuta sotilasyhteisöä.

Uutiset - 14.8.2015 kello 14.05
Lennoston vala jyrisi Kangasalla

Tilaisuuden alkajaisiksi laskettiin sppele sankarihaudalle Kangasalan vanhalla hautausmaalla. Seppeleen laskivat lennoston komentaja, eversti Juha-Pekka Keränen seuranaan valan esilukija, kangasalalainen kenraaliluutnantti Heikki Lyytinen, sotilaspastori ja yksi valan vannova alokas.

Varsinainen sotilasvala vannottiin sotilasvalajumalanpalveluksen yhteydessä Kangasalan kirkossa.

Hieman ennen yhtä alkoi ohimarssi. Paraatijoukon marssireitti kulki kirkolta Kangasalantietä länteen. Marssia jatkui Kangasalantieltä Tarpilantien kautta Finnentielle määränpäänä Pikkolan koulu.

Valaa juhlisti ylilento Hornet-hävittäjällä ja hieman myöhemmin lennetty vauhdikas esittelylento.

Pikkolan koulun alueella oli myös on ilmavoimia ja varusmieskoulutusta esittelevä kalustoesittely.

 

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös