Koti Uutiset Lentäjiä pelastetaan maastossa, vesillä ja taivaalla ­– viranomaiset harjoittelevat näkyvästi yhteistoimintaa

  Lentäjiä pelastetaan maastossa, vesillä ja taivaalla ­– viranomaiset harjoittelevat näkyvästi yhteistoimintaa

  0
  Viranomaiset harjoittelevat näkyvästi yhteistoimintaa muun muassa Längelmävedellä.

  Satakunnan lennosto järjestää viranomaisten välisen Movi-18-yhteistoimintaharjoituksen 28.10.–2.11.2018. Toiminta ajoittuu maanantaista -torstaihin päivittäin kello 8–23 väliselle ajalle.

  Kangasalla pelastusharjoitukset näkyvät Längelmävedellä, lähinnä Ponsanselällä Kangasalan ja Oriveden maastossa.

  Harjoitusjoukot liikkuvat näkyvästi Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen maa- ja vesistöalueilla. Joukot käyttävät maalinkuvaukseen laskuvarjoja, pelastuslauttoja, valaisinvälineitä ja maalihenkilöitä. Alueella liikkuu myös ilma-aluksia etsintälentoihin liittyen.

  Harjoituksen projektiupseeri sotilaspalopäällikkö kapteeni Jori-Pekka Wiklundin mukaan harjoituksessa etsitään pudonneiden lentokoneiden lentäjiä.

  Harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Ilmavoimista, Sisä-Suomen Poliisilaitokselta, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen Poliisista sekä Pelastuslaitokselta, Rajavartiolaitokselta, Lentopelastuskeskuksesta sekä Meripelastusseurasta ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä. Myös lääkintähelikopteri FinnHEMS30 osallistuu harjoitukseen.

  Harjoitusjoukot tukeutuvat Pappilanniemen kurssikeskukseen Sääksmäellä, jonka johdosta alueella liikkuu hälytysajoneuvoja.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän