Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Lentäjiä pelastetaan maastossa, vesillä ja taivaalla ­– viranomaiset harjoittelevat näkyvästi yhteistoimintaa

Satakunnan lennosto järjestää viranomaisten välisen Movi-18-yhteistoimintaharjoituksen 28.10.–2.11.2018. Toiminta ajoittuu maanantaista -torstaihin päivittäin kello 8–23 väliselle ajalle.

Uutiset - 29.10.2018 kello 13.21
Kangasalan Sanomat
Lentäjiä pelastetaan maastossa, vesillä ja taivaalla ­– viranomaiset harjoittelevat näkyvästi yhteistoimintaa
Viranomaiset harjoittelevat näkyvästi yhteistoimintaa muun muassa Längelmävedellä.

Kangasalla pelastusharjoitukset näkyvät Längelmävedellä, lähinnä Ponsanselällä Kangasalan ja Oriveden maastossa.

Harjoitusjoukot liikkuvat näkyvästi Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen maa- ja vesistöalueilla. Joukot käyttävät maalinkuvaukseen laskuvarjoja, pelastuslauttoja, valaisinvälineitä ja maalihenkilöitä. Alueella liikkuu myös ilma-aluksia etsintälentoihin liittyen.

Harjoituksen projektiupseeri sotilaspalopäällikkö kapteeni Jori-Pekka Wiklundin mukaan harjoituksessa etsitään pudonneiden lentokoneiden lentäjiä.

Harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Ilmavoimista, Sisä-Suomen Poliisilaitokselta, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen Poliisista sekä Pelastuslaitokselta, Rajavartiolaitokselta, Lentopelastuskeskuksesta sekä Meripelastusseurasta ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä. Myös lääkintähelikopteri FinnHEMS30 osallistuu harjoitukseen.

Harjoitusjoukot tukeutuvat Pappilanniemen kurssikeskukseen Sääksmäellä, jonka johdosta alueella liikkuu hälytysajoneuvoja.

Sanomalehtiviikko 28.1.–1.2.2019
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Sanomalehtiviikko 28.1.–1.2.2019
~
Takaisin ylös