Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Lentäjiä pelastetaan maastossa, vesillä ja taivaalla ­– viranomaiset harjoittelevat näkyvästi yhteistoimintaa

Satakunnan lennosto järjestää viranomaisten välisen Movi-18-yhteistoimintaharjoituksen 28.10.–2.11.2018. Toiminta ajoittuu maanantaista -torstaihin päivittäin kello 8–23 väliselle ajalle.

Uutiset - 29.10.2018 kello 13.21
Kangasalan Sanomat
Lentäjiä pelastetaan maastossa, vesillä ja taivaalla ­– viranomaiset harjoittelevat näkyvästi yhteistoimintaa
Viranomaiset harjoittelevat näkyvästi yhteistoimintaa muun muassa Längelmävedellä.

Kangasalla pelastusharjoitukset näkyvät Längelmävedellä, lähinnä Ponsanselällä Kangasalan ja Oriveden maastossa.

Harjoitusjoukot liikkuvat näkyvästi Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen maa- ja vesistöalueilla. Joukot käyttävät maalinkuvaukseen laskuvarjoja, pelastuslauttoja, valaisinvälineitä ja maalihenkilöitä. Alueella liikkuu myös ilma-aluksia etsintälentoihin liittyen.

Harjoituksen projektiupseeri sotilaspalopäällikkö kapteeni Jori-Pekka Wiklundin mukaan harjoituksessa etsitään pudonneiden lentokoneiden lentäjiä.

Harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Ilmavoimista, Sisä-Suomen Poliisilaitokselta, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen Poliisista sekä Pelastuslaitokselta, Rajavartiolaitokselta, Lentopelastuskeskuksesta sekä Meripelastusseurasta ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä. Myös lääkintähelikopteri FinnHEMS30 osallistuu harjoitukseen.

Harjoitusjoukot tukeutuvat Pappilanniemen kurssikeskukseen Sääksmäellä, jonka johdosta alueella liikkuu hälytysajoneuvoja.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös