Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Paikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fiPaikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fi

Lentola kaipaa kokonaiskehitystä

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 16.8.2017 kello 12.40

Kangasalla on kaksi kaupallista ydintä. Toinen niistä sijaitsee ydinkeskustassa, toinen Lahdentien varrella Lentolan alueella.

Vaikka haastattelemamme Lentolan alueen yrittäjät antavat pääosin positiivisia arvioita kauppapaikastaan, jokin siellä Lentolassa kuitenkin mättää.

Yksi merkittävä syy saattaa olla se, että siellä on rivissä erilaisia ovia, joista astella sisään. Ovia ei sido mikään yhteen. Sen vuoksi asiointi rajoittuu useimmiten vain siihen paikkaan, jonka eteen autonsa pysäköi ja johon on suunnitellut menevänsä.

Monet muistavat vielä Kangasalla, että nykyisen kulttuuritalon kohdalle suunniteltiin aikoinaan kauppakeskusta. Jos sitä ei saatu kunnan keskustaan, miksi ihmeessä sitä ei rakennettu Lentolaan.

Sen sijaan sinne tehtiin riviin liiketiloja, jotka eivät ole menneet vuokralle kuin kuumille kiville. Päinvastoin, suurimman osan liiketalon historiasta siellä on aina ollut joku paikka tyhjänä.

Monet nykyihmistä pitävät kauppakeskuksissa kuljeskelusta. Säältä suojassa mieli on mukavampi ja mahdollisuus sattumanvaraisiin ostoksiin kasvaa.

Nykyinen Lentola ei millään muotoa ohjaa tähän suuntaan, vaikka se olisi ennen kaikkea yrittäjien etu.
Lentola kaipaa ennen muuta kokonaisvaltaista suunnittelua, jossa olisi huomioitu myös nykyajan kaupankäyntiin oleellisesti liittyvä elämyksellisyys.

 

Lähetä tekstari!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Lähetä tekstari!
~
Takaisin ylös