Lentolaan avautuu kaksi uutta kuntosalia elokuussa – liikkumattomuus on kangasalalaisten salien yhteinen kilpailija

0

Kangasalalaisten kuntoilumahdollisuudet lisääntyvät elokuussa kertarysäyksellä, kun kaksi isoa kuntosaliketjua avaa uudet salinsa Lentolaan. Kuntokeskus Liikku palvelee asiakkaita Lentolan liikekeskuksessa ja Fysioline Fressi Artturintiellä.

Liikun toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi kertoo, että markkinatutkimusten mukaan uusille kuntosaleille on kysyntää.

– Kangasalla salin sijainti on hyvä. Löysimme täältä avarat ja valoisat tilat. Parkkipaikat ovat ilmaisia. Meillä on salit jo Tampereella ja Ylöjärvellä, Riihijärvi luettelee syitä laajentaa bisnestä Kangasalle.

Fressin toimitusjohtaja Petri Kilpiä kertoo, että yrityksellä on useita kuntosaleja Tampereella. Tänä vuonna se avaa uusia saleja kehyskuntiin hyvien liikenneyhteyksien päähän.

Aivan Liikun naapurissa toimiva Easyfit on tarjonnut kuntosalipalveluita Kangasalla kahdeksan vuotta. Yrittäjä Pekka Lahti ei ole yllättynyt, että Kangasalle avautuu uusia kuntosaleja, sillä kilpailun kiristyminen liikunta-alalla on ollut odotettavissa.

Kuntosalit tarjoavat puitteet niin tavoitteellisille kehonrakentajille kuin lihaskuntoharjoittelua harrastaville terveysliikkujille.

Lahti uskoo, että kaksi isoa salia lisäävät kilpailua. Se ei kuitenkaan ole välttämättä huono asia.

– Kilpailu pitää toiminnan ryhdissä. Toimintaa ja palvelua pitää kehittää jatkuvasti, hän pohtii.
Samaa mieltä on Kilpiä. Hänen mukaansa kilpailuasetelma pakottaa kuuntelemaan asiakkaita herkällä korvalla.

– Kun päätös salin avaamisesta tehtiin, emme tienneet, että Liikku tulee Kangasalle. Onhan tilanne hieman erikoinen, Kilpiä myöntää.
Kahden salin lähes samanaikainen avautuminen voi vaikuttaa ylitarjonnalta. Kilpiä kokee kuitenkin, että Kangasalan kokoiselle paikkakunnalle mahtuu useampia isoja alan toimijoita.

Kilpiän mukaan kuntosali valitaan yleensä mahdollisimman läheltä kotoa, noin viiden minuutin automatkan päästä.
Vaikka kuntosalit kilpailevat luonnollisesti keskenään, on niillä myös yhteinen vastustaja – ihmisten liikkumattomuus.

– Sohva on kuntokeskuksen suurin kilpailija, Lahti kiteyttää.

Riihijärvi huomauttaa, että vain 13 prosenttia suomalaisista on jonkin kuntosalin jäsen. Hän kokee salien täydentävän toisiaan ja lisäävän lihaskuntoharjoittelun suosiota.

– Yleensä kun paikkakunnalle tulee uusi sali, kaikkien toiminta elpyy. Emme kilpaile keskenään. Yhdessä saamme nostettua harrastajien määrää, Riihijärvi toteaa.

Kangasalan keskustan Kuntokeskus Linjassa on harjoiteltu vuodesta 1997 asti. Kuohun tiloissa Linja on toiminut kymmenen
vuotta.

– Sijainti on hyvä, koska Kuohu on paikka, johon ihmiset tulevat liikkumaan, yrittäjä Mikko Kylliäinen toteaa.
Hän ja Lahti haluavat uskoa, että asiakkaat pysyvät uskollisena tutuille saleille.

Kuntokeskus Linjan yrittäjä Mikko Kylliäinen toivoo, että asiakkaat pysyvät uskollisena tutuille saleille, vaikka kaupunkiin avautuu uusia kuntokeskuksia.

– Aluksi voi toki olla muuttoliikettä suuntaan ja toiseen. Ihmiset menevät ehkä katsomaan, millaista uudessa paikassa on, Kylliäinen huomauttaa.

Toimitusjohtaja Jorma Malm Malm Areenalta arvelee, että uudet Lentolan kuntosalit voivat saada kangasalalaiset käyttämään innokkaammin paikallisia kuntosalipalveluita.

Malm ei usko, että uusien salien avautuminen vaikuttaa merkittävästi liikuntakeskuksen toimintaan. Malm Areenalla on erityisesti toiminnalliseen harjoitteluun sopiva kuntosali.

– Liikuntaskeskuksessamme on paljon muutakin kuin kuntosali. Vuokraamme tiloja eri toimijoille ja urheiluseuroille, hän toteaa.

Liikkuun, Kuntokeskus Linjaan, Easyfitille ja Malm Areenan kuntosalille pääsee sisälle aamusta iltamyöhään. Fressin salilla asiakkaat voivat kuntoilla ympäri vuorokauden. Asiakaspalvelua liikuntapaikoista saa vaihtelevasti.
Easyfitillä ja Fressillä pidetään myös ryhmäliikuntatunteja. Malm Areena järjestää ryhmäliikuntakursseja.

– Fressin 24h-saleilla ei yleensä ole ryhmäliikuntaa, joten Kangasala on siinä mielessä hieman spesiaali, Kilpiä kertoo.
Kaikki yrittäjät kertovat saliensa kohderyhmäksi monenikäiset ja -tasoiset liikkujat. Puitteet on oltava kunnossa sekä ammattimaiseen kehonrakennukseen ja urheiluharjoitteluun että terveyttä ylläpitävään kuntoiluun.

Asiakkaita ei haluta sitouttaa pitkiin sopimuksiin, vaan liikkumaan pääsee kuukausimaksulla tai kuntosalikortilla, johon ostetaan käyntikertoja.

– Sanoisin, että se on nykyään alan käytäntö. Asiakas maksaa esimerkiksi kuukausittain, kuten monista muistakin palveluista. Pidemmät sopimukset ovat harvinaisempia, Lahti pohtii.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.