Lentopalloyleisö riemuissaan: Syksyn paras esitys toi Kangasalan liigajoukkueelle jo seitsemännen peräkkäisen voiton.

0
Amerikkalaispassari Caila Stapleton otti nyt roolia paitsi pelintekijänä myös ratkaisijana.

Kangasala-Viesti 3–0 (25–18, 25–16, 27–25)

LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen hyrisi tyytyväisyyttä liigasyksyn viimeisen kotiottelun jälkeen.

Eikä ihme, sillä huippuvireen löytänyt joukkue pehmitti hallitsevan mestarin LP Viestin suoraan kolmessa erässä.

Hienoon iltaan tuli vain yksi kauneusvirhe, kun Kangasala sai pelin poikki vasta seitsemännestä ottelupallosta. Katsojat ehtivät pukea päällystakkinsa paljon aiemmin, kun kotijoukkue johti kolmatta erää jo 24–19.

– Kauden paras ja ehjin esitys loppuhetkiä lukuun ottamatta, Keränen myhäili.

Amerikkalaispassari Caila Stapletonin järkevä pelinrakentelu ilahdutti Kerästä eniten. Stapleton käytti hyökkäyskalustoa viisaasti ja pystyi hyödyntämään kaikkia kolmea laituria paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella.

Ykköstykki Mary-Kate Marshall (16) sai nyt vahvaa tulitukea hakkuriksi kotiutuneelta Ronja Heikkiniemeltä (14) ja läpimurtokautta pelaavalta Jutta Riikoselta (12.

Tasapainoinen peli

Viesti oli tällä kertaa lähes täysin Katarina Pilepicin ratkaisujen varassa. Kroatialaishakkuri urakoi 21 pistettä, mutta muiden apu jäi Lotta Piesasen loppurykäisyn varaan.

– Peli oli meiltä kaikin puolin tasapainoinen. Teimme koko iltana vain kuusi hyökkäys- ja kolme syöttövirhettä.

Torjunta oli betonia edellisottelun tapaan. Silloin Kangasala otti 17 koppia Oriveden Ponnistusta vastaan. Nyt lukema oli kolmeen erään kova 12. Heikkiniemi otti torjunnoista neljä.

Samalla Kangasala venytti voittoputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi ja nousi ainakin hetkeksi liigan kärkipaikalle.

Kangasala on jäänyt pisteittä vain kerran koko syksyn aikana.

– Ei se tunnu oikeastaan miltään. Tilanne olisi toinen, jos nyt olisi kevät, Keränen heitti.

Kangasala on jäänyt pisteittä vain kerran koko syksyn aikana. Viesti voitti syyskuun lopun kamppailun kotikentällään 3–1. Nyt sekin on kuitattu.

Viestin luotsi Tomi Lemminkäinen myönsi avoimesti Kangasalan paremmuuden.

– Kangasala oli edellä kaikilla osa-alueilla ja aiheutti osittain meidän vaikeudet, mutta minkäänlaista taisteluakaan ei löytynyt. Tämä oli suoraa seurausta viime viikon heikosta harjoittelusta, Lemminkäinen täräytti.

Kangasalaa odottaa vielä yksi kova haaste ennen joulutaukoa. Keränen vie joukkonsa lauantaina Hämeenlinnan Lentopallokerhon vieraaksi.

Monista vammoista kärsineen vastustajan kokoonpano on täynnä arvoituksia. Hämeenlinna vahvisti viime viikolla rivejänsä serbialaisella laiturilla Ivana Jeremicillä ja aikoo tehdä vielä toisen hankinnan vuodenvaihteessa.

Jeremic ei pelannut vielä lauantaina Orivedellä, mutta luultavasti hän on jo Kangasalan kiusana.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.