Liikennesäännöt pelastavat henkiä

0

Me täällä Kangasalan Sanomissa saamme seurata työpaikkamme ikkunoista aitiopaikalta, kuinka holtittomasti ihmiset käyttäytyvät liikenteessä.

Nyt, kun keskustan liikenteessä ja pysäköinnissä tapahtuu jatkuvia muutoksia, liikennesääntöjen ja nopeusrajoitusten noudattaminen on välttämätöntä.

Todellisuus on toisenlaista.

Jalankulkijat ja pyöräilijät oikovat mistä sattuu. Autoilijat tööttäilevät hermostuneina, kun joku hiukan hidastaa ja katselee ympärilleen muuttuneessa ympäris­tössä.

Hidastaja ei ansaitse tööttäilyä. Hän sentään yrittää havainnoida, miten kuuluu ajaa. Tööttäilijää kuuluisi sakottaa, koska kiire saattaa pahimmallaan aiheuttaa onnettomuuksia ja maksaa ihmis­henkiä.

Ajo Finnentien liikenneympyrästä Myllysten­pohjan­tielle on nyt estetty linja-auto­aseman rakennus­työ­maan vuoksi.

Finnentien liikenneympyrän tienoilla liikkuu nyt paljon väkeä, koska uimahallin ensisijainen parkkipaikka sijaitsee entisen puiston paikalla.

Tien ylittäjät ovat kaikenikäistä väkeä pikkulapsista vanhuksiin. Sen vuoksi autoilijoiden pitää olla nyt erityisen tarkkoina, jotta mitään vakavampaa ei satu.

Myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden pitää noudattaa oikeita ajoreittejä. Kannattaako muutaman metrin takia riskeerata henkensä?

Ja jos täkäläinen liikenne tuntuu liian kaoottiselta, aina voi mennä naapurikaupunkiin ajelemaan. Se saa meidän tilanteemme näyttämään lopulta varsin yksinkertaiselta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.