Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Liikennesäännöt pelastavat henkiä

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 25.4.2018 kello 7.00

Me täällä Kangasalan Sanomissa saamme seurata työpaikkamme ikkunoista aitiopaikalta, kuinka holtittomasti ihmiset käyttäytyvät liikenteessä.

Nyt, kun keskustan liikenteessä ja pysäköinnissä tapahtuu jatkuvia muutoksia, liikennesääntöjen ja nopeusrajoitusten noudattaminen on välttämätöntä.

Todellisuus on toisenlaista.

Jalankulkijat ja pyöräilijät oikovat mistä sattuu. Autoilijat tööttäilevät hermostuneina, kun joku hiukan hidastaa ja katselee ympärilleen muuttuneessa ympäris­tössä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Hidastaja ei ansaitse tööttäilyä. Hän sentään yrittää havainnoida, miten kuuluu ajaa. Tööttäilijää kuuluisi sakottaa, koska kiire saattaa pahimmallaan aiheuttaa onnettomuuksia ja maksaa ihmis­henkiä.

Ajo Finnentien liikenneympyrästä Myllysten­pohjan­tielle on nyt estetty linja-auto­aseman rakennus­työ­maan vuoksi.

Finnentien liikenneympyrän tienoilla liikkuu nyt paljon väkeä, koska uimahallin ensisijainen parkkipaikka sijaitsee entisen puiston paikalla.

Tien ylittäjät ovat kaikenikäistä väkeä pikkulapsista vanhuksiin. Sen vuoksi autoilijoiden pitää olla nyt erityisen tarkkoina, jotta mitään vakavampaa ei satu.

Myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden pitää noudattaa oikeita ajoreittejä. Kannattaako muutaman metrin takia riskeerata henkensä?

Ja jos täkäläinen liikenne tuntuu liian kaoottiselta, aina voi mennä naapurikaupunkiin ajelemaan. Se saa meidän tilanteemme näyttämään lopulta varsin yksinkertaiselta.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös