Liikkumattomuus aiheuttaa vuosittain miljoonakustannukset Kangasallakin – Seutuliike-ohjelma pyrkii lisäämään liikkumista

0

Liikkumattomuuden vuotuiset kustannukset Kangasalla ovat 23 800 000 euroa, selviää UKK-instituutin Seutuliike-ohjelmalle tekemistä laskelmista.

Summa on neljänneksi suurin, kun verrataan kahdeksaa Tampereen kaupunkiseudun kuntaa. Eniten liikkumattomuus maksaa Tampereella ja vähiten Vesilahdella.

Vertailussa ovat mukana Tampere, Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Orivesi, Pirkkala ja Vesilahti. Niiden yhteenlasketut liikkumattomuuden vuotuiset kustannukset ovat lähes 310 miljoonaa euroa.

Suurin osa kustannuksista muodostuu työikäisen väestön tuottavuuden menetyksestä esimerkiksi sairauspoissaolojen tai työkyvyttömyyseläkkeiden takia. Kymmenesosan muodostavat perus- ja erikoissairaanhoidon kustannukset sekä lääkitykset.

Arkiliikunta kannattaa

Tampereen kaupunkiseudun Kunnat ovat mukana Seutuliike-ohjelmassa, jonka tavoitteena on lisätä liikkumista ja vähentää paikallaanoloa.

Kunnat kannustavat kaikenikäisiä asukkaitaan arkiliikuntaan, joka lisää hyvinvointia ja vähentää kansansairauksia.

Väestöä rohkaistaan kulkemaan työ-, opiskelu- ja harrastusmatkat kävellen tai pyörällä sekä hyödyntämään yksin ja yhdessä muiden kanssa lähiliikuntapaikkoja, kuten metsiä, puistoja ja kenttiä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.