Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Liikunnan lisäys paras sote-uudistus

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 1.8.2018 kello 14.04

Kangasala lisäkouluttaa kahdeksan varhaiskasvatuksen työntekijää liikunnan ammattitutkintoon. Kaupungin tavoitteena on lisätä liikunnan määrää päiväkotien ja esiopetuksen arjessa.

Hankkeen tavoite on loistava. Se ei tavoittele kuuta taivaalta, vaan pyrkii saamaan liikunnan osaksi tavallista päivärytmiä.

Parhaimmillaan lapselle saattaa syttyä elinikäinen kipinä liikuntaan. Silloin tuloksia voidaan mitata jo kansanterveydellisinä euroina.

Erilaisten liikunta- ja ruokavaliotrendien risti­aallokossa ollaan yhdestä asiasta kutakuinkin yksimielisiä: liikunnan lisäämisellä on hyviä terveysvaikutuksia.

Suomeen sorvataan parhaillaan sote-uudistusta. Uudistuksen tavoitteena on saada alati kasvavat sosiaali- ja terveydenhuollon kulut kuriin.

Pirkanmaan sote-laivan kippari, kangasalalainen Jaakko Herrala, totesi hiljattain, että elintavat ja ympäristö vaikuttavat 60–80-prosenttisesti ihmisen ennenaikaiseen kuolleisuuteen.

Siis sellaiset seikat, joita voidaan yrittää hoitaa lääketieteen keinoin, mutta joille ihminen voisi itsekin tehdä paljon. Juuri tällaisiin asioihin lasten ja nuorten liikuttaminen on huikea, ennaltaehkäisevä täsmälääke.

Jos saamme lapsemme liikkumaan, se on tulevaisuuden kannalta todennäköisesti tehokkaampi sote-uudistus kuin virkamiehet kykenevät ikinä aikaansaamaan.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös