Liikuntapalvelut kiertää ympäri kyliä – luvassa myös ilmaisia kehonkoostumusmittauksia

0
Liikuntapalveluiden kesäkiertue alkoi Kuhmalahden kaupalta viime maanantaina. Kuvassa liikunnanohjaaja Eveliina Pesonen, fysioterapeutti Eeva Mäkinen ja liikunnanohjaaja Paula Mattila. Kuva: Outi Munnukka

Kaupungin liikuntapalvelut jalkautuvat kesäkuun ajaksi ympäri Kangasalan kyliä. Liikkuva liikuntaneuvonta -kesäkiertueella liikunnanohjaajat ja fysioterapeutti kiertävät ympäri kaupunkia Kyläkolli-matkailuautolla.

– Idea lähti siitä, kun nuorisopalvelut kiertävät iltaisin Kyläkolli-autolla. Lähdimme ideoimaan, voisiko sitä hyödyntää jotenkin päiväsaikaan, liikunnanohjaaja Paula Mattila kertoo.

Kiertue starttasi viime viikon maanantaina Kuhmalahden kaupalta. Päivän aikana matkailuauto piipahti myös Nikkilän kaupalla, K-Market Sahramilla ja Huutijärven koululla.

– Asiakkaita saatiin paikalle ihan mukavasti, erityisesti puristusvoiman mittaus houkutteli ihmisiä käymään matkailuautolla. Samalla saatiin sitten juteltua muista asioista, Mattila kertoo.

Puristusvoiman testailun lisäksi Kyläkollissa voi tutustua kaupungin liikuntapalveluihin. Lisäksi sieltä löytyy ravitsemukseen liittyvää materiaalia sekä pelejä lapsille ja lapsenmielisille.

Tulevalla viikolla liikuntapalvelut liikkuvat Saarikylissä ja Vehoniemessä. Kesäkuun aikana kiertue suuntaa vielä Ruutanaan ja Lihasulaan.

InBody paljastaa kehon tilan

Kesäkuun loppupuolella kaupunkilaisten on mahdollista päästä ilmaiseen kehonkoostumusmittaukseen. Liikuntapalvelut suorittaa mittauksia pääkirjastolla ja Kangasalan Prisman infopisteellä.

– Mittaukseen ja tuloksen analysointiin menee 10–15 minuuttia, joten se on helppo tehdä vaikka kauppareissun yhteydessä, Mattila huomauttaa.

InBody-mittaus antaa osviittaa kehon tilasta ja hyvinvoinnista sekä taustalla vaikuttavista elintavoista.

– Uskomme tämän motivoivan ihmisiä liikkumaan.

Liikkuva liikuntaneuvonta -kesäkiertue maanantaina 8.6. Saarikylissä (Heikin leipä) klo 11–13 ja Vehoniemen automuseolla klo 14–16, maanantaina 15.6. Ruutanassa (Iskelän kenttä) klo 9–11 ja Lihasulan kylätalolla klo 12–14.

Ilmainen kehonkoostumusmittaus viikolla 26 maanantaina ja tiistaina klo 12–18 pääkirjastolla sekä torstaina ja perjantaina klo 12–18 Prisman infopisteellä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.