Linjakkaat, kantikkaat ja kulmikkaat kurvaavat harrastaja-ajoneuvojen tapaamiseen Kangasalla

0
Mobilian retrohenkinen Toyota Corolla on täydellinen esimerkki 1970-luvun harrasteajo-neuvosta. Kuva: Mobilia / Petra Kotro

Mobilian, Vehoniemen Automuseon, Tampereen Seudun Mobilistien ja Suomen Linja-autohistoriallisen seuran yhteinen kohtaaminen kokoaa alan harrastajat yhteen jälleen lauantaina.

Kurvaa Kangasalle -tapahtumassa on mukana myös Pirkanmaan Tiepalveluyhdistys.

Kesäkauden päätöstä harrastajat viettävät Mobilian ranta-alueella ja Vehoniemen automuseolla.

Osallistujiksi järjestävät toivovat kaikenlaisia harrasteajoneuvoja: harrasteautot, -moottoripyörät, -mopot, -polkupyörät ja raskaampi rauta kuten esimerkiksi linja- ja kuorma-autot.

Tapahtuman ajan Mobilian ja Vehoniemen väliä voi kulkea Suomen linja-autohistoriallisen seuran veteraanibussien kyydissä. Kuljetuksessa on voimassa yleiset joukkoliikenteen turvallisuusohjeistukset.

Raati palkitsee tänäkin vuonna diplomein päivän kurvikkaimman, kantikkaimman ja vauhdikkaimman ajoneuvon. Lisäksi tänä vuonna valitaan linjakkain ja korjattavin kulkupeli.

Tapahtumajärjestäjät suosittelevat vahvasti maskin käyttöä, käsihygieniasta huolehtimista ja riittävän etäisyyden säilyttämistä. Paikalle sopii tulla vain terveenä.

Fakta: Mobilian näyttelyt syksyllä 2021

  • Koneita ja ihmisiä
  • Rallimuseo
  • Mobilian klassikot
  • Tie vie – museotiet suomalaisuuden peilinä -valokuvanäyttely
  • Bella, bella! -näyttely Autoglym Galleryssä 16.10. alkaen esittelee kymmenkunta italialaisen autoteollisuuden kaunokaista

Kurvaa Kangasalle -tapahtuma lauantaina 11.9. kello 10–14. Mobilia on avoinna 19.12.2021 asti päivittäin klo 10–16.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.