Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Linturinteen pujottelurinteessä nuorta vauhdin riemua. Pujottelumäkeä pitävät asiantuntijat hyvänä tekniikan harjoitteluun.

Lauantaina 17.2.1968

Vuosien varrelta - 21.2.2018 kello 12.57
Kangasalan Sanomat
Linturinteen pujottelurinteessä nuorta vauhdin riemua.  Pujottelumäkeä pitävät asiantuntijat hyvänä tekniikan harjoitteluun.
Linturinteen pujottelumäki iltavalaistuksessa on todella näkemisen arvoinen. Sinne pääsee autolla. Kannattaa poiketa katsomassa.

Suomen Hiihtoliiton alppivaliokunnan puheenjohtaja dip.ins. Antti-Jussi Tiitola on ollut Linturinteen alppimäen suunnittelija. Hän oli maanantaina tullut antamaan nuorille opetusta, miten pujottelumäessä käyttäydytään ja miten ”tyvestä noustaan puuhun” tässäkin urheilulajissa.

Kiire oli, mutta hän kertoi lehtemme tiedusteluun:

Tervehdin riemulla tällaisen mäen aikaansaamista Kangasalle. Jokaiseen kylään pitäisi nuorisolle saada tällainen leikkirinne. 

Jo antaessani lausunnon tästä mäestä mainitsin, että tämä mäki on tekniikanharjoitteluun oivallinen, koska tämä on tarpeeksi jyrkkä ja tekniikan eri vaiheiden harjoitteleminen on täällä mahdollista. Tässä opitaan pujottelussa välttämättömät kuvat kunnollisesti.

Onko pujottelu nouseva urheilulaji?

On – viidessä vuodessa on pujottelijoiden määrä kohonnut puolella ollen nykyisin aktiivisten pujottelu-urheilijoiden määrä 40 000 ja määrän ennustetaan tästä puoleen kaksinkertaistuvan vuosittain. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Tämä urheilulaji sopii kaikenikäisille. Pojat ja tytöt innostuvat tähän mutta yhtä hyvin miehet kuin naisetkin. Meillä on jo pujotteluperheitä. Kaikilla ikäluokilla on mahdollisuuksia kehittää tekniikkansa ja nauttia vauhdin hurmasta. Kun tämä rinne on valaistu, voidaan täällä harjoitella pimeinä talvi-iltoina tätä yhtä hyvin kuin päivälläkin.

Onko tänä talvena kilpailuja tai näytöksiä Linturinteellä?

– Tarkoituksena on järjestää täällä piirikunnalliset kilpailut ja tänne saapuu varmaan tämän urheilulajin harrastajia Tampereelta, Valkeakoskelta ja Hämeenlinnasta ja mikä erikoista, tänne varmaan saapuu suuri joukko kilpailemaan.

Toimittaja kuunteli mäen sivussa kuinka Linturinteen omakotiyhdistyksen toimihenkilöt vähän pelkäsivät omakotiyhdistyksen vuosikokouksen osanottajia. Oli ryhdytty vain johtokunnan tuumin mäen rakentamiseen, mutta hyvillään tuntuivat miehet olevan, kun mäestä ei tullut yhtään ainoata arvostelun sanaa.

Samassa puhuttiin kuin kuiskaten mäen edelleen kehittämisestä. Puhuttiin jostakin vauhtitelineestä. Eräskin lupasi rakennukselta jääneet piirut tuoda mäen harjalle.

– Koko mäki tarvittaisiin pujottelurinteeksi. Vauhti pitäisi saada telineestä, mainitsi joku.

Puhuttiin myöskin hyvin hiljaa hiihtohissistä. Toivottiin veikkausvoittovaroja. 

Ensi kesänä pitää rinnettä vielä tasoitella, mainitsi joku joukosta.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös