Lisää tiiviyttä keskustaan ja Lentolaan – vähittäiskaupan selvityksen mukaan myös Ellintie ja Kaarina Maununtyttären tien alkupää ovat potentiaalisia kauppapaikkoja

0
Kangasalan keskustassa rakennetaan paljon ja keskustan tuntumassa on käynnissä monia kaavoitushankkeita. Vähittäistavarakaupan selvityksen mukaan ostovoimaa saadaan lisää asukasluvan kasvulla ja palveluiden tukemisella.

Kangasalan alueella tehtiin syksyllä 2019 vähittäiskaupan selvitys kaavoituksen tarpeisiin.
Keskustan osalta sen johtopäätöksissä todetaan, että keskustan osalta tulee keskittyä sen monipuolisuuteen, tiiviyteen ja viihtyvyyteen, mitä tuo esimerkiksi kauppahalli.

Tärkeää on myös kaupungin keskustan kivijalkakaupan tukeminen, mihin pyritään uusien kerrostalojen pohjakerrosten liiketiloilla.

Keskustassa keskeinen kauppapaikka on myös Ellintien ympäristö. Kaupunginarkkitehti Mari Seppä kertoo, että parhaillaan kaavoitetaan esimerkiksi K-Supermarketin laajennusta.

Selvityksessä nousi esille lisäksi Kaarina Maununtyttären tien varsi, etenkin Pikkolan ympäristö, johon kauppoja ja yrityksiä voitaisiin tuoda lisää.

Lentolan alueella, jossa on paljon päivittäistavarakauppaa, olisi tärkeää edistää edistää joukkoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn mahdollisuuksia sekä tuoda lisää elämys- ja viihdepalveluita.

– Alueelle laaditaan asemakaavaa, jolla on tarkoitus tuoda alueelle asutusta, kivijalkaliiketiloja, päiväkoti ja kaasuautojen tankkauspiste, Seppä kertoo.

Lamminrahkan osalta selvityksessä todetaan, että alueen asukaspohja mahdollistaa yhdestä kahteen supermarkettasoista kauppaa. Lisäksi sinne halutaan muita kaupallisia palveluita etenkin joukkoliikennepysäkin lähelle

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.