Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Lisää vauhtia! Napakelkka ilahduttaa perheitä Liutussa

Hupivempain erottuu jo kaukaa. Isovanhempiensa luona Liutussa lomaileva seitsenvuotias Mico Kyröläinen on Kaukajärven jäälle ilmestyneestä  napakelkasta mielissään. 

Uutiset - 9.1.2019 kello 10.00
Kangasalan Sanomat
Lisää vauhtia! Napakelkka ilahduttaa perheitä Liutussa
Tarvitaan sekä mumma että paappa vauhdittamaan, jotta napakelkka liikkuu tarpeeksi sutjakkaasti. Kyydissä Mico Kyröläinen, voimanlähteenä toimivat Juhani ja Heljä Hillebrandt.

Poika hyppää kyytiin ja Mumma ja Paappa eli Heljä ja Juhani Hillebrandt tottelevat, kun kelkasta käy käsky.

– Lisää vauhtia! 

Isovanhemmat saavat työntäessä hien pintaan. Moottorien hiipuessa pidetään pieni tauko ennen kuin lähdetään seuraaville kierroksille. Yhdessä on hauska ulkoilla, samalla liikuntaa saa niin nuorempi kuin vanhempi polvi. 

Kolmikko on hyvin iloinen napakelkan ilmaantumisesta ja kiittelevät sen tekijää. 

– Aivan ihanaa kun joku, jolla on välineet, viitsii tehdä tällaisen. Olemme käyneet tässä molempien lastenlasten kanssa. Viime vuonna kävelimme usein järvelle aurattua tietä pitkin Vehmaisiin, siellä oli tällainen samanlainen, Heljä kertoo.

Napakelkan takaa löytyy paikallinen puuhapete Jussi Haavisto. Liutussa ulkoilee paljon lapsiperheitä.  Haavisto ajatteli, että laite olisi kivaa yhteistä tekemistä vanhemmille ja lapsille. Niinpä hän hankki pari lankkua, kairan sekä ruuveja, ja askarteli kolme tuntia jäällä. 

–Sehän on helppo laite, ollut jo satoja  vuosia. Kelkassa on kiinni puhelinnumeroni, jos laite rikkoutuu niin korjaan sen, Haavisto kertoo.

Toinenkin syy napakelkan tekoon kuulemma oli.

–Ei ollut mitään tekemistä, kun odottelen aurauslupaa. 

Haavisto on aikaisempina vuosina aurannut Kaukajärvelle luistelu- ja kävelyrataa ulkoilijoiden iloksi, mutta viime vuonna siihen tuli stoppi, kun selvisi ettei Kaukajärvellä saa liikkua moottorikulkuneuvoilla talvellakaan. Mies on kuitenkin hakenut lupaa toiminnan jatkamiselle. Lisää aiheesta tästä

Myös Kaukajärven läheiselle Pitkäjärvelle on ainakin alkutalvesta aurattu kulkurataa käsivoimin. Kangasalan Sanomat ei tavoittanut auraajaa kommentoimaan reitin ylläpitoa. 

 

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös