Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Liuttu vetää uimareita ja auringonpalvojia etäämmältäkin

Kaukajärven laineet heijastavat kilpaa auringonsäteitä, kun loppumattomalta tuntuva helle hellii Liutun rantaa maanantaina.

Uutiset - 25.7.2018 kello 11.53
Kangasalan Sanomat / Outi Aarnilaakso
Liuttu vetää uimareita ja auringonpalvojia etäämmältäkin
Serkukset Lumi, 4, ja 2,5-vuotias Elle mahtuvat juuri ja juuri samaan keinuun. Ellen isosisko Lila, 5, tahtoo ottaa keinussa niin kovat vauhdit kuin mahdollista.

2,5-vuotias Eedi on äitinsä Mirka Järvelän mukaan juuri sopivassa rantaiässä.

He ovat kierrelleet kesän mittaan vaihtelevasti Kangasalan rantoja.

– Liuttu on tosi hyvä, koska täällä on nurmikkoa mutta myös hiekkaa sekä kunnolliset pukutilat ja kioski, Järvelä sanoo.

Annika Tervo ja Vanessa, 3, sekä vaunuissa nukkuva kolmikuukautinen Leona jatkavat sukupolvien perinnettä käydä Liutun rannassa pienestä saakka.

Tavan aloittanut Tervon äiti Arja Jarmas pitää rantaa niin kauniina, että epäilee, ettei toista samanlaista löydy koko Suomesta. Myös sijainti Tampereen kupeessa saa kiitosta koko seurueelta.

– Emme viitsineet näin kuumalla ajaa mökille, vaan jäimme tähän kodin lähelle, kertoo Jarmas.

Lise-Lotta Ketola on tullut rannalle siskonsa Emilia Haqvistin ja lapsiensa kanssa. Liuttu on sisaruksille lapsuudesta tuttu. 

– Vanhemmat asuvat yhä tässä lähellä, Ketola kertoo.

Liutun leikkipuistossa riittää huimapäitä myös helteellä. Lumi, 4, ja 2,5-vuotias Elle viettävät lähes kaikki hellepäivät rannalla.

Kun mukana on eväitä ja kioskista saa tarvittaessa ostaa täydennystä, voi rannalla kuluttaa helposti koko päivän.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös