Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Liutun näytteet puhtaita

Uutiset - 31.7.2014 kello 13.11

Kangasalla muutama henkilö on ilmoittanut kärsineensä vatsaoireista uituaan Liutun uimarannalla. Veden bakteereja on tutkittu pitkin kesää, mutta tautiepäilysten jälkeen Liutusta otettiin myös virusnäyte. Tulokset tulivat torstaina iltapäivällä.

– Näytteissä ei ole mitään epäilyttävää. Ei bakteereja, eikä viruksia, terveystarkastaja Satu Virtaranta kunnasta kertoo.

Liutussa uimista ei kuitenkaan suositella ennen kuin syy vatsatautiepidemiaan selviää.

– Vaikka vedestä ei selitystä löytynytkään, niin jotenkin nämä vatsaoireet liittyvät uimarantoihin. Kaikista sairaustapauksista kannattaa olla yhteydessä terveystarkastajiin, Virtaranta sanoo.

Myöskään Tampereen uimavesinäytteistä ei ole selvinnyt syytä vatsatautiepäilyihin. Bakteerien osalta tulokset ovat olleet erinomaiset. Esimerkiksi Kaukajärven Riihiniemessä kolibakteereita oli 27, kun raja-arvo on 1 000 kappaletta sadassa millilitrassa vettä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös