Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Liutun valoristeys muuntuu kiertoliittymäksi – myös Toosin alikulku uudistuu

Kangasalantien, Vatialantien ja Liutuntien risteyksen parannustyöt ovat alkaneet. Valo-ohjattu risteys muutetaan kiertoliittymäksi ja samalla parannetaan alueen kevyen liikenteen väyliä, linja-autopysäkkejä sekä uusitaan kokonaan Toosin alikulkukäytävä.

Uutiset - 19.7.2018 kello 7.30
Kangasalan Sanomat/Anu Ritvanen
Liutun valoristeys muuntuu kiertoliittymäksi – myös Toosin alikulku uudistuu
Liutun valoristeys muutetaan kiertoliittymäksi. Liikenne- ja katuvalot on jo riisuttu Kangasalantien ja Vatialantien risteyksestä. Uudistuksella parannetaan muun muassa seudullisen pyöräilyn sujuvuutta.

Liikennealue säilyy likimain entisenä, koska varsinainen ajoväylä kapenee. Sen lisäksi että uusi kiertoliittymä parantaa liikenteen sujuvuutta, Pirkanmaan ely-keskuksen Minna Huttusen mukaan se laskee melutasoa.

– Kiertoliittymä on hidastava elementti, joka vähentää jarrutuksia ja kiihdytyksiä, liikenteen ja maankäytön asiantuntija Huttunen kertoo.

Lisäksi Kangasalan kaupungin ja ely-keskuksen yhteisen hankkeen tavoitteena on parantaa seudullisen pyöräilyväylän sujuvuutta ja alueen kevyen liikenteen yhteyksiä.

Suunnitelma tukee myös Kangas­alan kaupungin tavoitetta kehittää Kangasalantietä ja sen ympäristön maankäyttöä keskustamaisemmaksi.

Hanketta valvovan Tamrapin Jukka Myllykankaan mukaan liikennevalot ja katuvalaistus on jo purettu.

– Vesijohtojen ja viemäriputkien

linjaukset muutetaan, ja samalla vaihdetaan asbestia sisältäneet putket muovisiksi, Myllykangas kertoo.

Elokuun puolivälissä liikenne siirtyy kiertotielle parin viikon ajaksi, kun alikulkukäytävän teräs- ja betonielementit asennetaan paikoilleen. Uusi käytävä on edellistä avarampi.

Valaistuksen on määrä valmistua elokuun loppuun ja kivi- ja päällystystöiden lokakuun loppuun mennessä.

Kiertoliittymän on valmis loka–marraskuussa istutustöitä lukuun ottamatta.

Hankkeen valmistuttua Kangas­alantie muuttuu Tampereen rajalta uuden kiertoliittymän itäpuolelle asti Kangasalan kaupungin omistamaksi yksityistieksi.

Hanke on valtion ja kuntien MAL eli maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimushanke. Valtion ja kuntien yhdessä toteuttamissa pienissä ja kustannustehokkaissa hankkeissa edistetään kaupunkiseutujen toimivuutta ja kilpailukykyä.

Liikenteen osalta se tarkoittaa lisäresursseja hankkeisiin, joilla parannetaan kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen olosuhteita.

Pirkanmaalla MAL-hankkeet koskevat Tampereen kaupunkiseutua. Hankeen tie- ja katusuunnitelmat on laatinut Finnmap Infra Oy. Kohteen rakennuttaa Pirkanmaan ely-keskus ja urakoitsijana on Destia Oy.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös