Lokakuu enteilee hyviä aikoja Eaglesille – keskiviikkona makoisa vierasvoitto Valkeakoskelta ja sunnuntaina HiHo nurin

0
Voittomaali. Joni Rautiola iski sunnuntaina ottelun ratkaisseen Eaglesin viidennen osuman HiHo-maalin tolpalta.

Kisa-Eagles – HiHo 7-4 (1-1, 2-0, 4-3)

K-Ahma – Kisa-Eagles 1-4 (1-0, 0-2, 0-2)

Eagles aloitti lokakuun pirteästi kakkosdivarissa. Keskiviikkona se haki makoisan vierasvoiton naapurikaupungista Valkeakoskelta, ja sunnuntaina puursi sitkeästi taistelleen HiHon nurin Pikkolassa.

Vahvasti luisteleva HiHo on perinteisesti hankala vastus kotkapaidoille. Nytkin näytti tovin huolestuttavalta, kun päätöserän alussa HiHo tuli nopeasti kahden maalin takaa rinnalle. Eagles sai kuitenkin otteen takaisin.

Kotijoukkueen ratkaisijoiksi nousivat ketjukaverit Benjamin Linna (2+2) ja Joni Rautiola (2+2). He tekivät tai olivat järjestelemässä kaikkia päätöserän Eagles-osumia.

– Tänään kävi tuuri. Kiekkoa toimitettiin maalille ja se sattui putoilemaan sopivasti eteen, Rautiola kuvaili kahta maalin kulmalta iskemäänsä osumaa.

Tosin jälkimmäinen maaleista aiheutti tehomiehessä enemmän hammasten kiristelyä kuin puhdasta iloa. Rautiola sai ensin mojovan tällin tunnetusti raudanlujia rannelaukauksia esittävän Linnan laukomasta kiekosta.

– Pena ampui kahdella sataa ranteella hauikseen. Tuntui, että koko käsi lähtee irti. Väellä ja itkulla joutui laittamaan kiekon pussiin, Rautiola kertasi maalin syntyä.

– Varmaan tulee hyvän kokoinen mustelma.

Loppuhetket HiHo pelasi ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Rautiolalla oli tilaisuus viimeistellä hattutemppu, mutta epäitsekkäästi hän tarjoili kiekon Veikko Autiolle (1+3).

– En olisi puolesta kentästä osunut maaliin asti. Veksi oli vapaana, joten pistin kiekon hänelle.

Eagles-luotsi Teppo Virta antoi tunnustusta vastustajalle loppuun saakka yrittämisestä. Pelin perusteella ei välttämättä uskoisi, että HiHo jatkaa lohkon nollakerholaisena.

– Vili (maalivahti Virta) oli taas kova maalilla, tuli hirveä määrä laukauksia. Ja kyllä se meidän tekemä työmäärä ja usko voittoon ratkaisivat, Virta totesi.

– Saatiin aikaan yksinkertainen systeemi, että kiekkoa syvälle vastustajan päätyyn. Siellä me olemme vahvoja.

Keskiviikon peli Kiekko-Ahmaa vastaan oli Virran mukaan Eaglesilta aivan erinomainen. Isoa ja tärkeää voittopeliä ei kuitenkaan automaattisesti seuraa yhtä hyvä esitys, kuten sunnuntaina nähtiin.

– Jotenkin on usein vaikea saada aikaan oikea valmistautuminen silloin, kun vastustaja on sarjataulukon hännillä. Se vain on niin, Virta tuumasi.

Eaglesin taival kakkosdivisioonan kakkoslohkossa jatkuu ensi lauantaina kotihallissa Pikkolassa. Vieraaksi tulee sarjanousija Pirkkalan Pingviinit.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.