LP hankki Roosa Laakkosen rinnalle kovan vahvistuksen Hämeenlinnasta

0
Roosa Laakkonen jatkaa LP:n riveissä. Kuva: Pertti Flinck

LP Kangasala on koonnut tulevan kauden liigaryhmää ihailtavalla ripeydellä.

Kotimaisuuteen panostavan seuran uusi linja näkyy vahvasti sentteriosaston rakentamisessa. Menestystä lähdetään hakemaan puhtaasti suomalaisin voimin.

Lappeenrantalaislähtöinen Taija Tikka aloittaa Kangasalla jo neljännen pääsarjakautensa. Tikan kaksivuotinen sopimus jatkuu automaattisesti.

Tikka saa seurakseen joukkueeseen jäävän maajoukkuetähden Roosa Laakkosen ja Hämeenlinnasta siirtyvän huipputorjujan Karoliina Fribergin.

– On sanomattakin selvää, että Roosa on meille iso palanen. Hän on omalla pelipaikallaan liigan ehdotonta eliittiä ja torjujana selkeä ykkönen. Roosa on näyttänyt suuruutensa myös kansainvälisillä kentillä, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen suitsutti.

Laakkonen, 25 vuotta ja 194 senttiä, on taittanut Kangasalan kanssa yhteistä taivalta jo viisi kautta. Välillä kokemus karttui vuoden saksalaisessa Münsterissä (2017–18) ja toisen vuoden ranskalaisessa Evreuxissa (2018–19).

Laakkonen on vahvimmillaan pysäyttäessään vastustajien hyökkäyksiä, kuten liigan torjuntapörssin selkeä voitto todistaa.

Hämeenlinnasta Kangasalle

Karoliina Friberg on päässyt kokeilemaan myös maajoukkuepaitaa. Kuva: Lentopalloliitto

Tuore hankinta Karoliina Friberg, 26 ja 187, tuo lisävoimaa samalle sektorille.

– Karoliina on kuulunut liigan parhaisiin torjujiin jo useamman vuoden ajan. Hän pelaa hyvällä tasolla ottelusta toiseen ja olisi ansainnut enemmän huomioita vahvasta tekemisestään. Torjuntamäärät ja hyökkäystehot ovat jatkuvasti korkeata luokkaa. Huonoja pelejä ei tule ollenkaan, Keränen kehui.

Sastamalan kasvatilta löytyy jo seitsemän vuoden kokemus liigatasolta. Pääsarjaura alkoi HPK:ssa (2013–17). Sen jälkeen hän siirtyi kahdeksi kaudeksi Nurmon JymyVolleyn riveihin, kunnes palasi viime talveksi Hämeenlinnaan.

Tikka, 21 ja 181, on edistynyt askel kerrallaan ja himoitsee nyt entistä enemmän vastuuta.

– Meillä on kasassa vahva sentterikolmikko. Voin kierrättää ja peluuttaa sitä aika huoletta, Keränen iloitsi.

Samalla viivalla

Kangasala odottaa rauhassa viranomaisten ohjeita yhteisharjoitusten suhteen.

– Näissä oloissa pitää muistaa asioiden tärkeysjärjestys. Ryhdytään touhuamaan vasta sen jälkeen, kun siihen tulee lupa. Näyttää väistämättä siltä, että tämä on mahdollista vasta joskus kesällä, Keränen arveli.

Kangasalan luotsin mukaan riittävän pohjustustyön ehtii tehdä hyvin, vaikka liikkeelle päästäisiin vasta elokuun alussa.

– Tilanne on kaikille sama. Kukaan ei hyödy enempää kuin joku toinen. Eikä kenellekään tule muita suurempaa haittaa.

Euroopan kentille?

Keränen ei osaa sanoa, ottaako Kangasala vastaan CEV-cupin paikan ensi kaudeksi.

Portit avautuivat Euroopan toiseksi arvostetuimpaan seurakilpailuun runkosarjan kakkossijan ansiosta.

– Asiasta ei ole käyty vielä minkäänlaista keskustelua. Sen jälkeen on ollut hiljaiseloa, kun saimme kasattua joukkueen kotimaisen rungon, Keränen kommentoi.

Taija Tikan kaksivuotinen sopimus LP Kangasalan kanssa jatkuu. Etualalla kuvassa Emmi Jalonen, jonka sopimuksesta kerrottiin viime viikolla. Kvua Pertti Flinck

Lue myös: Huippupassari tarttui LP Kangasalan verkkoon – seura aikoo hankkia tulevaksi kaudeksi vain yhden ulkomaalaisvahvistuksen

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.