Pääuutiset | Urheilu

LP Kangasala esitti julkisen hätähuudon – ”Ilman nopeata apua jopa loppukausi on vaarassa”

Nyt on tukalaa muuallakin kuin kentällä. Tässä Neea-Maria Joki (vas.) ja Tiiamari Sievänen yrittävät poimia pallon peliin. Kuva: Pertti Flinck.

Naisten lentopalloliigan kärkijoukkueisiin lukeutuva LP Kangasala käy nyt kovaa kamppailua myös kenttien ulkopuolella.

Kangasala tarvitsee kuumeisesti talousapua viedäkseen liigakauden loppuun asti.

Kangasala järjestää tukilippukampanjan kevään ensimmäiseen Pitkäjärvellä pelattavaan pudotuspeliin (luultavasti 15.3.) turvatakseen toimintaedellytyksensä. Seuran tavoitteena on myydä 30 euron hintaisia tukilippuja vähintään 500 kappaletta. Jos tämä raja täyttyy, kaikki halukkaat pääsevät ilmaiseksi katsomoon.

– Tällä 15000 euron summalla saataisiin katettua reilun kuukauden palkat ja vieraspelikulut. Sen päälle tarvitaan vielä toiset 15000 euroa, jotta selviydymme varmuudella kauden loppuun asti, LP Kangasalan puheenjohtaja Jarkko Laine laskeskeli.

Laineen mukaan liigajoukkueen toiminta on nyt vaakalaudalla ilman yksityisten ja yritysten auttavaa kättä.

– Meillä on akuutti hätätilanne. Ellei tavoite täyty kampanjalla, pitää miettiä edelleen muita ratkaisukeinoja. Niitä on mietitty kuumeisesti jo jonkin aikaa, Laine myönsi.

Kassakriisi on monen tekijän summa.

– Budjetoidut tulot eivät ole toteutuneet kauden aikana, yleisömäärät ovat jääneet merkittävästi pienemmiksi kuin ennen korona-aikaa, monet yhteistyökumppanit ovat kiristäneet nyörejänsä tai jääneet kokonaan pois, otteluisännyyksiä ei ole järjestynyt ja perinteinen seminaari peruuntui kokonaan. Se oli viimeinen naula arkkuun, Laine luetteli.

Kangasalan johto tiedosti akuutin ongelman siemenet jo aiemmin. Sen seurauksena ryhdyttiin rakentamaan aiempaa vahvempaa ja laaja-alaisempaa organisaatiota. Muutokseen tuli tarve pitkäaikaisen managerin Jorma Malmin siirryttyä vähin erin takavasemmalle.

– Valitettavasti emme ehtineet viedä organisaatiouudistusta vielä riittävän pitkälle.

Kangasala on kuulunut Suomen johtaviin naisjoukkueisiin jo reilun vuosikymmenen. Tänä aikana on tullut viisi SM-mitalia ja kolme Suomen cupin voittoa.

Tukikampanjaan osallistumisesta löytyy yksityiskohtaiset tiedot LP Kangasalan sivuilta.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.