Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

LP Kangasala eteni Challenge Cupin jatkoon puhtaalla voitolla

LP Kangasala – Randaberg IL 3–0 (25–23, 25–14, 25–17)

Uutiset - 11.1.2017 kello 23.09
Anni Keski-Heikkilä
LP Kangasala eteni Challenge Cupin jatkoon puhtaalla voitolla
Kuin seinä olisi vastassa. Randaberg IL:n kapteenin Hanne Synnove Tönnesenin hyökkäys pysähtyy Jovana Gocicin ja Daniela Öhmanin torjuntaan.

Tunnelma oli helpottunut keskiviikkona 11. tammikuuta Pitkäjärven koululla, kun LP Kangasala pääsi odotetusti jatkoon CEV Challenge Cupissa. Euroopan joukkueiden kesken käytävässä kilpailussa LP Kangasala pelasi ensimmäiset osaottelut norjalaista Randaberg IL:ää vastaan. Randaberg IL on tällä hetkellä Norjan paras joukkue, kun LP Kangasala taas majailee suomalaisen mestaruusliigan sijalla 7. Kangasala voitti ensimmäisen osaottelun selkein lukemin 3–0, joten asetelmat kotipeliin olivat edulliset. Kotijoukkueelle riittivät kaksi voitettua erää jatkoonpääsyyn. Kolmannessa erässä oli siis jo varaa juhlia ja nauttia pelaamisesta.

Ensimmäisessä erässä LP Kangasala kuitenkin kohtasi käynnistymisvaikeuksia. Ensimmäiset pallot antoivat odottaa hyvää, kun kangasalalaiset torjuivat suvereenisti kaikki norjalaisten hyökkäysyritykset. Pikkuhiljaa ote lipesi, ja piste-ero kasvoi toiselle tekniselle aikalisälle mentäessä jo huolestuttavan suureksi.

– Tilanne on 12-16! Tehkää, kuten olemme sopineet, kuului päävalmentaja Virginie De Carnen patistelu yleisön penkeille asti.

Suurin osa vierasjoukkueen pisteistä tuli LP:n tekemistä helpoista virheistä. Aikalisän jälkeen joukkue peruspelinsä kasattua, ja tuli rinnalle tilanteessa 18–18 ja lopulta erävoittoon 25–23.

Joukkueiden tasoero alkoi näkyä vihdoin toisessa erässä. Kangasalan keskitorjujat Roosa Laakkonen ja Daniela Öhman saivat painaa lyöntejään vapaasti kenttään, sillä vastustajan torjunta oli aika-ajoin olematonta. Kangasala nautti koko toisen erän johtoasemastaan ja varmisti erävoitolla jatkoonpääsyn. Erityisen hyvin kotijoukkueesta onnistui hakkuri Hanna Salomäki, joka iski lyöntinsä vastustajan kenttään kerta toisensa jälkeen ja oli hereillä torjumassa lyöntejä. Randabergistä taidoillaan erottui libero Susanna Salanto nostaen pallot lähes maanrajasta ja kentän molemmilta laidoilta. Norjalaisten hyvä vastaanotto aiheutti peliin monia pitkiä palloralleja.

Kolmannessa erässä jatkon varmistuttua De Carne vaihtoi kentälle lähes täysin uuden kokoonpanon. Pelaamaan pääsivät Outi Munnukka, Jenni Mäkinen, Hanna Rahko ja loppuerästä myös libero Emilia Sipilä poikkeuksellisesti hakkurin paikalle.

– Olen ihan fiiliksissä, kun pääsin pelaamaan kokonaisen erän, sanoi passari Outi Munnukka pelin jälkeen.

Uusi kokoonpano hoiti hommansa kotiin ja otti kolmannen erän voiton selkeillä luvuilla 25–17.

– Jos Emilia Sipilä olisi lyönyt viimeisen pisteen kenttään, se olisi ollut kirsikka kakun päälle. Hyvä silti näin, sanoi Virginie De Carne hyväntuulisena voitosta.

Seuraavaksi LP:tä vastaan pelaa saksalainen SSC Palmberg Schwerin. Vastustaja selvisi samana keskiviikkoiltana Oriveden Ponnistuksen hävittyä toisenkin osaottelunsa Schwerinille 3–0. Ensimmäinen osaottelu päättyi niin ikään Schwerinin voittoon 3–0.

– Nyt me pelaamme muutaman liigapelin välissä, ja ne ovat hyviä valmistamaan meitä Challenge Cupin jatkoa varten, sanoi Virginie De Carne. 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös