Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

LP Kangasala jäi välieriin Suomen Cupissa

Uutiset - 28.1.2017 kello 17.21
Anni Keski-Heikkilä

HPK – LP Kangasala 3–2 (22–25, 24–26, 25–20, 25–23, 15–4)

Altavastaajana peliin lähtenyt LP Kangasala ei onnistunut järjestämään yllätystä lauantaina pelatussa Suomen Cupin välierässä. Kangasalaa vastaan asettui Hämeenlinnan Pallokerho, jonka kotihallissa turnaus tänä vuonna pelattiin. Ottelu oli äärettömän jännittävä, sillä LP:n jatkomahdollisuudet näyttivät koko ajan hyviltä ja ottelu venyi aina viidenteen erään asti.  Liigassa kauden kärkijoukkueena pelaava HPK oli kuin nukuksissa kaksi ensimmäistä erää, mutta sai pikkuhiljaa kokoonpanoaan kuntoon ja voitti ottelun viimeiset kolme erää.

Joukkueiden välillä näytti olevan ero tunnelatauksessa ottelun alussa. LP Kangasalan ote peliin oli rento, kun suurimmat paineet kasautuivat loukkaantumisistakin kärsineen HPK:n harteille. Kangasala lähtikin nopeasti viemään ensimmäistä erää omaan tahtiinsa ja HPK jäi sivustaseuraajan rooliin. Erässä nähtiin heti dramatiikkaa, kun LP:n yleispelaaja Hanna Salomäki loukkaantui lyöntihypyn alastulossa. Salomäki jouduttiin kantamaan sivuun, ja hänen tilalleen asettui Jutta Riikonen. Joukkue sisuuntui vastoinkäymisestä vieden erän lopulta 25-22.

Toisen erän alkuun HPK näytti kasanneen rivejään ja ottikin suurimmillaan johtoaseman 14–8. Tilanteessa LP oli hereillä, ja kiri Roosa Laakkosen huikealla syöttövuorolla 7 perättäistä pistettä päästen johtoon tilanteeseen 14–15. LP osasi erityisesti käyttää hyväkseen HPK:n liberoa Eveliina Rautiaista, jonka liikkumista hidasti ilmiselvä loukkaantuminen. Loppuerä enteili jo HPK:n saaneen uutta virtaa, mutta erä päättyi vielä Kangasalan hyväksi jännittävien pallojen jälkeen 24–26.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

HPK:n pelastivat hakkurit Allison Mayfield ja Piia Korhonen, jotka alkoivat vihdoin onnistua kolmannessa erässä. Tasainen kolmas erä kääntyi HPK:n voitoksi kuitenkin vasta erän loppuvaiheilla, kun LP onnistui kipuamaan vastustajan lähelle tilanteeseen 22–20. Hämeenlinnalaiset keräsivät itsensä aikalisällä ja ottivat ensimmäisen erävoittonsa 25–20.

Neljäs erä toisteli samaa kaavaa. LP sinnitteli erän loppuun saakka lähettyvillä, mutta HPK oli vahvempi. Kangasalalaisilla oli vaikeuksia erityisesti vastaanottopelissä, ja monet nostot lipsahtivat liian lähelle verkon pintaa tehden passari Jovana Gogicin pelistä vaikeaa. Neljännen erän HPK vei vielä tiukoin lukemin 25–23, mutta viides erä oli täysin kotijoukkueen vientiä ja päättyi pisteisiin 15–4.

Kangasalan riveissä erityisen hyvin pelasivat vasta edellisellä viikolla mukaan tullut, ottelussa yleispelaajana pelannut Yevgeniya Nyukhalova ja kolumbialainen hakkuri Dayana Segovia. 16-vuotias Jutta Riikonen joutui kovaan paikkaan Salomäen loukkaannuttua, mutta hoiti tehtävänsä hyvin.

– Kyllä minua jännitti aika paljon. Kädet tärisivät, kertoi Riikonen Ylen haastattelussa.

Seuraavaksi LP Kangasalalla on edessään kiireinen viikko Mestaruusliigan parissa. Kotipeli LP Viestiä vastaan pelataan keskiviikkona 1. helmikuuta, ja viikonloppuna joukkue matkaa vieraisiin pelaamaan Pölkky Kuusamoa ja LiigaPlokia vastaan.

Juttua muokattu 29.1.2017 12:45: korjattu virhe lopputuloksissa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös