Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

LP Kangasala matkaa voiton ja tappion siivittämänä kohti Norjaa

OrPo – LP Kangasala 1–3 (25–17, 21–25, 15–25, 22–25)

Uutiset - 11.12.2016 kello 16.06
Anni Keski-Heikkilä
LP Kangasala matkaa voiton ja tappion siivittämänä kohti Norjaa
Daniela Öhman ja verkkoon päättynyt hyökkäys. LP oli lauantaina aivan vastaantulija Viestin kyydissä. (Kuva: Jouni Valkeeniemi)

LP Kangasala – LP Viesti 0–3 (13–25, 18–25, 10–25)

Viimeiset liigapelit ennen Challenge Cupia sujuivat LP Kangasalalta kaksijakoisesti. Torstaina 8. joulukuuta se otti komean vierasvoiton OrPosta lukemin 1–3, mutta lauantaina 10. joulukuuta LP Viesti vei pelin selkeästi 3–0. Orivedellä pelin alku oli hankala, mutta LP Kangasala sai käännettyä pelin voitokseen hyvällä tiimityöskentelyllä.

Lauantaina Kangasala otti heti ensimmäisen erän alkuun tiukan johtoaseman. Salolainen Viesti sai pelinsä pikkuhiljaa kasaan, ja tuli rinnalle ja ohi tilanteeseen 9-10. Tästä eteenpäin erä oli Viestin voittokulkua. Erityisesti keskitorjuja Vera Klimovichin syötöt olivat myrkkyä kangasalalaisille. Erä päättyi nopeasti vierasjoukkueelle lukemin 13–25.

Toisessa erässä Klimovich jatkoi varmoja otteitaan. Erän alku oli jälleen tasainen, mutta Viesti pääsi nopeati karkumatkalle. Kangasalan valmentaja Virginie De Carne vaihtoi kentälle Jutta Riikosen tilalle Hanna Rahkon. Lisää sisua antoi myös yleisön ja pelaajien mielestä kyseenalainen tuomaripäätös, jonka jälkeen Kangasala pääsi vain kolmen pisteen päähän tilanteeseen 17–20. Viestin torjunta oli kuitenkin edelleen raudanluja ja se torjui muun muassa Roosa Laakkosen lyöntiyritykset kaksi kertaa peräkkäin. Toinen erä merkattiin LP Viestille 18–25.

Synkkääkin synkempi kolmas erä alkoi Viestin päästessä jo 0–8-johtoon. Edes De Carnen ottama aikalisä ei auttanut. Kenttäkokoonpanossa vain vähän tällä kaudella viihtyneet Jenni Mäkinen, Hanna Rahko, Outi Munnukka ja Emilia Sipilä pääsivät hieman herättelemään joukkuettaan. Alussa syntynyt takamatka oli kuitenkin liikaa, ja Kangasala taipui täysin. Viesti vei erän 10–25 ja koko pelin 3–0.

Viesti erottui edukseen torjunta- ja vastaanottopelillään. Kangasalalaiset eivät millään saaneet iskulyöntejään uppoamaan Viestin kenttään. Pallorallit olivat usein pitkiä, sillä LP Viesti onnistui kaivamaan pallon peliin mahdottoman tuntuisistakin paikoista. Ottelun parhaana palkittu Tiia-Mari Sievänen oli pettynyt.

– Tällaisella pelillä ei saisi hävitä ikinä. Viesti nöyryytti meitä täysin, hän sanoi.

Joukkueen keskittyminen oli saattanut lipsua jo seuraavan viikon puolelle. LP Kangasala matkustaa Norjaan ja pelaa keskiviikkona 14. joulukuuta Challenge Cupin ensimmäisen osaottelun IF Randabergiä vastaan. Valmentaja Virginie De Carne oli suunnitellut lauantain pelin valmistavan joukkuetta kohtaamaan Randabergin.

– Nyt joudun valitettavasti unohtaa tämän mahdollisimman nopeasti. Näin huonosta pelistä ei voi edes oppia mitään, De Carne sanoi. 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös