LP Kangasala nousi kärkikamppailun voittoon tukalasta ahdingosta – Roosa Laakkonen onnistui kaikessa

0
Huippuvireen löytänyt Roosa Laakkonen (kuvassa Emmi Jalosen takana) valittiin joulukuun parhaaksi liigapelaajaksi. Sunnuntain perusteella hän kamppailee samasta tittelistä myös tammikuussa. Kuva: Pertti Flinck

Kuusamo-Kangasala 2–3 (25–22, 25–18, 20–25, 16–25, 18–20)


Nyt järki käteen ja jäitä hattuun!Ei kannata suunnitella vielä mestaruuslippisten tilausta, vaikka LP Kangasala venytti voittoputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi ja tukevoitti asemaansa naisten lentopalloliigan kärjessä

Päävastustajat ovat näet ryhtyneet ennennäkemättömään kilpavarusteluun menestyksen takaamiseksi.Kangasalan johto on seurannut tilannetta tyynesti ainakin toistaiseksi. Rauhallisuuden ymmärtää, sillä valmentaja Arttu Keränen on virittänyt joukkueen huippuiskuun.

Kangasala todisti vahvuutensa pohjoisen reissulla pehmittämällä Woman Volleyn ja Kuusamon Pallo-Karhut, vaikka takana oli kymmenen päivän joulutauko.

Kangasalasta otettiin mittaa toden teolla varsinkin Kuusamossa. PaKa vei vaivattomasti kaksi ensimmäistä erää ja näytti vyöryvän vääjäämättömästi 3–0-voittoon.

– Olimme alun ihan purjeessa. Ei ihme, että meille annettiin kahden erän jälkeen live-vedossa voittokerroin yhdeksän, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen heitti.

Voimasuhteet muuttuivat täysin pitkän erätauon jälkeen. Kangas­ala sai vastaanottonsa kuntoon ja pystyi painostamaan kotijoukkuetta syötöillänsä. Kentälle tulleet Jemina Jäärni ja Taija Tikka muuttivat joukkueen ilmettä merkittävästi. Tämän jälkeen PaKa alkoi murtua pala palalta.

– Vaikka Jemina ja Taija eivät tehneet älyttömän paljon pisteitä, he toivat peliin selkeän käänteen. Meille on iso rikkaus, kun ryhmässä on tällaisia pelaajia, Keränen kehui.

Käänteitä käänteiden perään

Kangasala nappasi tahtipuikon ja heilutti sitä viidennen erän loppuhetkiin asti, kunnes joukkue jäätyi pahasti 13–7-johdon jälkeen.

Loppujen lopuksi PaKa nousi ohi ja sai peräti viisi ottelupalloa, mutta jännitysnäytelmään tuli vielä uusi käänne.

Kangasala kesti piinan ja nousi riemukkaaseen vierasvoittoon Ronja Heikkiniemen täräytettyä vastapallon kenttään.

Amerikkalaislaituri Mary-Kate Marshall (22/+15) ja maajoukkuesentteri Roosa Laakkonen (20/+13) nousivat tutusti Kangasalan ykköshahmoiksi. Laakkonen napsi tällä kertaa peräti yhdeksän torjuntaa.

PaKa joutui kärkikampPailuun ilman kahta runkopelaajaansa Nikolina Bozicevicia ja Jessica Kososta.

Kroatialaislibero oli maajoukkueen matkassa. Hienoa kautta pelaava suomalaislaituri on sairaslistalla vielä muutaman viikon. Kukaan ei kaivannut Bozicevicia eikä Kososta alkurallattelussa, mutta pelin edetessä heitä tuli ikävä.

Roosa Laakkonen onnistui kaikessa

Woman Volley-Kangasala 0–3 (20–25, 24–26, 21–25)

LP Kangasalan maajoukkuesentteri Roosa Laakkonen jatkoi kevätkauden avauksessa siitä, mihin hän syyskauden päätteeksi jäi.

Huippuvireen löytänyt Laakkonen valittiin joulukuun parhaaksi liigapelaajaksi. Sunnuntain perusteella hän kamppailee samasta tittelistä myös tammikuussa.

Laakkonen aloitti uuden vuosikymmenen täydellisesti. Hän kokosi hienon saldon 14/+14 ilman virheen virhettä. Tämä sisälsi yhdeksän hyökkäystä, neljä torjuntaa ja yhden ässän.

– Roosan hyökkäyspeli on sujunut erinomaisesti passari Caila Stapletonin kanssa jo jonkin aikaa. Torjuntapeliin on löytynyt sopiva ripaus aggressiivisuutta, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen kehui.

Kangasalan seuraavana haasteena on lauantainen vieraskamppailu LP-Vampulaa vastaan. Tämä tuottaa valmennusjohdolle taas ylimääräistä päänvaivaa, koska Vampulan passari on iso arvoitus.

Myös muut Kangasalan pelaajat onnistuivat Rovaniemellä, mutta tällä kertaa kaikki jäivät häikäisevän Laakkosen varjoon.

Kevätkauden avauspeli askarrutti Kerästä ymmärrettävästi paitsi puuduttavan matkan, myös kymmenen päivän joulutauon takia.

– Ehdimme vetää vain kolme lajitreeniä ennen pohjoisen matkaa. Tämä näkyi varsinkin torjuntapelissä. Välillä tuntui siltä, ettemme pääse WoVon nopeaan passitempoon ollenkaan kiinni, Keränen myönsi.

Siihen nähden Kangasala voi olla todella tyytyväinen kymmeneen torjuntapisteeseen.

– Luultavasti erälukemat olisivat olleet selvemmät, ellemme olisi tulleet tänne suoraan tauolta. Toki rakensimme ohjelman oman tahtomme mukaan. Sen taakse ei voi mennä.

Kotona käynnillä paras irti

Tauon pituutta pohdittiin tarkasti. Kangasalla päädyttiin siihen, että ulkomaalaispelaajat kannattaa päästää käymään kotona.

Tämä kirkastaa heidän mieltänsä pitkän kauden keskellä. On todennäköistä, että tällä konstilla heistä saadaan paras irti kevään ratkaisuhetkillä.

Keräsen tekemät ratkaisut ovat onnistuneet tähän asti erinomaisesti. Pelaajat ovat välttyneet isoilta vammoilta viisaasti rytmitetyn harjoittelun ansiosta.

Kaikkeen ei pysty varautumaan millään, mutta loukkaantumissumaan löytyy usein selkeä syy. Tämä ei ole pelkästään huonoa tuuria.

Kangasalan seuraavana haasteena on lauantainen vieraskamppailu LP-Vampulaa vastaan. Tämä tuottaa valmennusjohdolle taas ylimääräistä päänvaivaa, koska Vampulan passari on iso arvoitus.

Johtaako peliä tuttu Mila Viljanen vai onko huittislaisjoukkue hankkinut jo korvaajan kotimaahansa palanneelle Klara Pericille?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.