LP Kangasala sai esimakua tulevasta puolivälierävastustajasta – Marshall teki mitä tahtoi

0
Roosa Laakkonen ja 13 Ronja Heikkiniemi torjunnassa. Kuva: Pertti Flinck

OrPo-Kangasala 1–3 (12–25, 18–25, 25–22, 24–26)

Pirkanmaan lentopalloväkeä hemmotellaan torstaista lähtien vähintään kolmella LP Kangasalan ja Oriveden Ponnistuksen välisellä makupalalla.

Kangasala ja OrPo kohtaavat kihelmöivässä puolivälieräsarjassa viime kevään tapaan.

Torstaina aloitetaan Pitkäjärvellä, lauantaiksi siirrytään Orivedelle ja taas maanantaina jatketaan Pitkäjärvellä.

Välieräpaikka heltiää kolmella voitolla.

Kangasalalaisjoukkueella oli ohut oljenkorsi runkosarjan voittoon vielä lauantaihin asti, mutta se katkesi vielä nopeammin kuin kuviteltiin.

Kuusamon Pallo-Karhut antoi Puijo Wolleylle vain 9, 16 ja 11 eräpistettä – ja valtasi ykköspaikan ensimmäisen kerran seurahistoriansa aikana.

Kangasala jäi pisteen päähän onnistuneesta päätöksestä huolimatta. Runkosarjan kakkonen pehmitti tulevan OrPon vieraskentällä ja näytti puolivälierien aattona kuka on kuka.

Kaikki runkosarjan keskinäiset kohtaamiset päättyivät Kangasalan eduksi 3–1, mutta marras-joulukuun kohtaamisiin ei kannata tuijottaa liikaa. OrPolta puuttui silloin joukkueen ykköshahmoksi noussut Lauryn Gillis ja Kangasalta Alexis Hart.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Pertti Flinck

Lauantainen kamppailu todisti OrPon vaarallisuuden.

Vaikka orivesiläisjoukkue oli pahassa pulassa kaksi ensimmäistä erää, kreikkalaisluotsi Sotir Gkotsis sai sytytettyä omansa vahvaan takaa-ajoon pitkän erätauon jälkeen.

– Meidän pelistä katosi huippujänne kahden loistoerän jälkeen. Toki on myönnettävä, että OrPo paransi tämän jälkeen omaa peliänsä – ja varsinkin puolustustansa, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen summasi.

Runkosarjan pörssivoittaja Mary-Kate Marshall nousi tutusti kentän kuningattareksi. Kovaa kuormaa kantanut amerikkalaislaituri latoi pöytään komeat lukemat 26/+22.

– Myös Marshalliin kohdistuvilla odotuksilla pitää olla jokin raja. Kun hyökkäysprosentti kipusi 50:een, voidaan puhua loistosuorituksesta, Keränen kehui.

Neljä ässää kruunasi Marshallin erinomaisen iltapuhteen.

Liigan kovin sentterikaksikko Roosa Laakkonen-Julia Miniuk säesti Marshallia vahvasti. Laakkonen napsi neljä torjuntaa ja Miniuk kolme.

Vuodenvaihteessa hankittu Alexis Hart on Kangasalan suurin kysymysmerkki. Virheherkän amerikkalaislaiturin saldo painui nyt viisi pistettä pakkaselle. Sekaan mahtui viisi syöttövirhettä.

– Viilasimme pelaajien rooleja jo viime viikolla – ja sitä työtä pitää jatkaa edelleen, Keränen tuumi.

Viilauksen seurauksena hakkuri Ronja Heikkiniemi osallistui vastaanottoon tietyissä kohdissa. Yleispelaajan paikkaan tottunut Heikkiniemi nosti 13 OrPon aloitusta ilman virheitä.

Puolivälierät

To 12.3. Kangasala-OrPo

La 14.3. OrPo-Kangasala

Ma 16.3. Kangasala-OrPo

Tarvittaessa:

Ke 18.3. OrPo-Kangasala

Pe 20.3. Kangasala-OrPo

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.