LP Kangasala vahvisti rivejään ja nosti kauden tavoitetta: Nyt jahdataan mestaruutta

0
Valmentaja Arttu Keränen iloitsee uudesta vahvistuksesta. Alexis Hart saapui Kangasalle sunnuntainta. Kuva: Pertti Flinck

Naisten lentopalloliigaa johtava LP Kangasala hankki järeän vahvistuksen kevään mestaruustaisteluun.

Yhdysvaltojen yliopistosarjan kovimpiin hyökkääjiin lukeutunut Alexis Hart saapui Kangasalle sunnuntaina.

Minnesotan yliopistosta valmistuneella laiturilla on ikää 21 vuotta ja mittaa 183 senttiä.

– Kyseessä on kovan luokan vahvistus. Hart on todella urheilullinen ja fyysisesti vahva yleispelaaja, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen kuvaili.

Kangasala pääsi Hartiin kiinni pienen sattuman kautta.

– Kun tiedustelin asiaa ensimmäisen kerran, hänellä oli jo valmis sopimustarjous Puerto Ricosta. Suunnitelmiin tuli myöhemmin mutkia, koska Puerto Ricon ja USA:n välisessä pelaajaliikenteessä on tällä hetkellä jotain ongelmia, Keränen selvitti.

Täydellinen ajoitus

Välillä näytti jo siltä, että ratkaisu venyy Kangasalan kannalta liian pitkälle, koska Suomen siirtoraja umpeutuu tammikuun lopussa.

– Loppujen lopuksi vedimme oikeaan aikaan oikeasta narusta. Hartilla oli kova halu pelata – ja nyt hän pääsee toteuttamaan tämän Kangasalla.

Kangasalan johto pohti pitkään joukkueen pelaajatilannetta ja päätyi lopulta rivien vahvistamiseen.

– Meillä ei ollut akuuttia tarvetta pelillisesti eikä tuloksellisesti, mutta kaipasimme neljättä yleispelaajaa ennen kaikkea harjoituksiin. Meillä on ollut lokakuusta lähtien vain kolme, koska ”Rone” (Ronja Heikkiniemi) on treenannut siitä lähtien hakkurina, Keränen perusteli.

Kun hankintapäätös sinetöitiin, Kangasala halusi pestata selkeän vahvistuksen.

– Hart tuo meidän peliin lisää hyökkäysvoimaa ja myös vaihtoehtoja.

Kangasalan vastustajilla on tukalat paikat, kun Keränen marssittaa laitureiksi Hartin ja ympäri Suomea suitsutetun Mary-Kate Marshallin.

– Hartilla on lähtökohtaisesti paljon kovemmat meriitit kuin Marshallilla, kun hän tuli Eurooppaan. Toki Mary-Kate on lyönyt pöytään omat puumerkkinsä puolentoista viime kauden aikana.

Tavoite korkeammalle

Kangasalan joukkue korotti päämääräänsä viime viikon palaverissa.

– Mitalitavoite muutettiin mestaruustavoitteeksi. Eikä tämä liittynyt uuden pelaajan tulemiseen. Käytiin läpi, mitä on saatu aikaiseksi ja kuinka paljon meillä on vielä parantamisen varaa, Keränen selvitti.

Kangasala pelaa seuraavan kotiottelunsa jo tänä keskiviikkona Kuortaneen urheiluopiston joukkuetta vastaan. Suurella todennäköisyydellä Hart seuraa tämän kamppailun vielä kentän laidalta. Ensiesiintyminen on luvassa 7. helmikuuta LP-Vampulaa vastaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.