Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

LP Kangasala vietti synkän viikonlopun

Pieksämäki – LP Kangasala 3–1 (18–25, 25–20, 25–23, 25–21)

Uutiset - 26.2.2017 kello 20.51
Anni Keski-Heikkilä
 LP Kangasala vietti synkän viikonlopun
Tiiamari Sievänen palkittiin vaisun kotijoukkueen parhaana pelaajana. (Kuva: Jouni Valkeeniemi)

LP Kangasala – LiigaPloki 0–3 (14–25, 20–25, 17–25)

LP Kangasala pelasi runkosarjan viimeisimpiä pelejä viikonloppuna Pieksämäellä ja Kangasalla. Ennen viikonloppua Kangasala oli sarjataulukossa viidentenä. Kahden tappiollisen pelin jälkeen sijoitus putosi kuudenneksi. LP:n takana lähietäisyydellä on kuitenkin joukkueita, jotka ovat pelanneet sitä vähemmän pelejä.  

Lauantain ottelussa Pieksämäkeä vastaan Kangasala voitti ensimmäisen erän, mutta antoi Pieksämäelle seuraavat kolme. Vaikka erät olivat tasaisia, kontrolli lipui hiljalleen Pieksämäelle. Viimeisen erän LP meni täysin kotijoukkueen vetämänä.

Sunnuntain ottelu tuntui jatkavan samaa kaavaa. Ensimmäinen erä oli vierasjoukkue LiigaPlokin hallintaa. Kangasala aloitti erikoisella koostumuksella, kun kentällä pelasivat yhtä aikaa molemmat passarit, Jovana Gogic ja Outi Munnukka. Yevgeniya Nuykhalova ei sairastumisen vuoksi pelannut. Tasaisen alun jälkeen LiigaPloki pääsi tekniselle aikalisälle 14–7-johdossa. Katsojan silmään peli näytti kummankin joukkueen osalta hätäiseltä, vaikka molemmat taistelivat tosissaan. LiigaPloki pelasi varmemmin ja voitti erän 25–14.

Toinen erä noudatteli ensimmäisen kaavaa. Erän alku oli kohtuullisen tasainen. Kangasala vaihtoi nyt Munnukan tilalle Jenni Mäkisen, jotta Gogic pääsi passaamaan. Teknisellä aikalisällä tilanne oli jo sama kuin ensimmäisessä erässä, 14–7 vierasjoukkueelle. Kangasala ehti olla jo tappiolla 9–19, kunnes LiigaPloki alkoi menettää otettaan. Erän lopussa yleisö sai nauttia monista pitkistä ja jännittävistä palloista, kun LP otti Plokia kiinni. Loppukiri jäi kuitenkin liian lyhyeksi, ja Ploki voitti erän 25–20.

Pitkän erätauon jälkeen LP vaikutti saaneen peliinsä varmuutta. Kotijoukkue pääsi pitkästä aikaa pelissä johtoon useamman kerran. Eron edellisiin eriin huomasi teknisestä aikalisästä, jolle mentiin nyt vieraiden johtaessa vain 14–13. Kolmas erä oli huomattavasti tasaisempi kuin edelliset, mutta LiigaPloki voitti erän 25–17 ja näin ollen pelin 3–0. Kotijoukkueen Roosa Laakkosen tunnelmat olivat synkät pelin jälkeen.

– Tähän eivät auta mitkään selitykset. Peli oli tosi huono meiltä.

Pettynyt päävalmentaja Virginie De Carne oli samoissa mietteissä. Hän toivoi, että myös pelaajat ovat pettyneitä.

– En halua nähdä pukukopissa yhtäkään hymyä tällaisen pelin jälkeen, De Carne sanoi.

Ensi viikolla LP Kangasalla on edessään runkosarjan viimeinen peli, kun se saa lauantaina vieraakseen Woman Volleyn Rovaniemeltä. Pelissä kotijoukkueella on vielä mahdollisuus voittaa jatkopelien kannalta tärkeitä pisteitä. Runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsevät jatkoon puolivälieriin. Runkosarjassa sijoille 1–4 sijoittuneet joukkueet valitsevat puolivälieräparinsa joukkueista sijoilta 5–8. Korkeampi sijoitus runkosarjassa tietää teoriassa helpompaa vastustajaa puolivälieriin. LP Kangasala taistelee sijoituksista 5–8.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös