LP Kangasalalle mahalasku Huittisissa – keskiviikon huippukamppailuun latautuminen alkoi jo

0
Roosa Laakkonen (vas.) otti peräti kymmenen torjuntaa, kun LP Kangasala voitti viikonloppuna OrPon.
Roosa Laakkonen (vas.) otti peräti kymmenen torjuntaa, kun LP Kangasala voitti joulukuussa OrPon. Vieressä Jooa Hänninen. Kuva: Pertti Flinck

Vampula-Kangasala 3–0 (25–23, 25–22, 25–22)

Keskiviikkoillan huippukamppailusta LP Kangasala-LP Viesti on lupa odottaa paljon.

Kangasalan liigajoukkue sai ylimääräisen kiukkulatauksen lauantaina kyykättyään pahasti LP-Vampulan vieraana.

– Se oli meiltä täydellinen ohi-peli. Tämä kuitattiin menneeksi pukukopissa heti kamppailun jälkeen. Samalla kaikki ajatukset siirrettiin Viestin kaatamiseen. Takaan, että silloin kentällä nähdään ihan erilainen joukkue, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen vakuutti.

Kangasala antoi salolaisvieraalle kyytiä jo joulukuun puolivälin kohtaamisessa, mutta silloin Viesti kävi Pitkäjärvellä siipirikkoisella ryhmällä.

Nyt Suomen mestari on saanut parsittua haavojansa ja tulee Kangasalle varmasti revanssimielellä.

Viestin ykköslibero Eveliina Rautiainen palasi pitkältä sairauslomalta sunnuntaisessa ykkössarjakamppailussa ja voi hyvinkin hypätä kentälle myös Pitkäjärvellä.

Keränen oli ymmällään Huittisten mahalaskun jälkeen.

– Olimme paikalla fyysisesti, mutta emme henkisesti. Fokus, energia ja terävyys puuttuivat. Mistään ei tullut mitään, Keränen hämmästeli.

Kangasala oli yhtä vaisu kuin edelliskierroksen Kuusamo-kamppailun alussa. Silloin joukkue terästäytyi pitkällä erätauolla. Nyt ei tullut minkäänlaista muutosta.

– Joukkueen esitys muistutti valmentajan olotilaa. Läsnäolo oli huono. Tuntui, että jotain tautia pukkasi päälle, Keränen tuumi.

Heikkiniemi levossa

Normaalisti amerikkalaislaituri Mary-Kate Marshall pitää Kangasalaa pystyssä vaikeilla hetkillä, mutta nyt hänkin teki poikkeuksellisen paljon huonoja ratkaisuja.

Laitapeliin jäi iso aukko, kun hakkuriksi istutettu Ronja Heikkiniemi seurasi koko kamppailun kentän laidalta lievän loukkaantumisen takia. Heikkiniemeä lepuutettiin varotoimenpiteenä.

Sentterit Julia Miniuk (7/+7) ja Roosa Laakkonen (8/+5) sekä libero Tiiamari Sievänen hoitivat oman osuutensa parhaiten.

– Ei mitään pois Vampulalta. Vastustaja pelasi erittäin hyvin, mutta siitä huolimatta meillä on peiliin katsomisen paikka. Esitys oli niin huono, Tiiamari Sievänen summasi.

Vampulan serbialaisvahvistukset Aleksandra Cveticanin ja Nina Jakic kurittivat Kangasalaa armottomasti.

Cveticanin jätti tällä kertaa Marshallin varjoonsa lukemin 19/+10. Jakic nousi puolestaan kentän parhaaksi keskipelaajaksi.

Passari Mila Viljanen taisi olla lauantai-illan iloisin pelaaja. Viljanen pelasi vielä viime kaudella Kangasalla. Nyt hän pääsi pyörittämään entisen joukkueensa nurin, kun Vampulan pestaama amerikkalaispassari Audrey Alford seurasi kamppailua katsomon puolelta.

Alford saapui Huittisiin vasta peliä edeltäneenä päivänä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.