LP Kangasalan kausi päättyi puolivälieriin

0
Dayana Segovia iskee tarkasti ohi Noora Kososen (vas.) ja Nadezhda Gokhshteinin torjunnan. (Kuva: Jouni Valkeeniemi)

Puolivälieräsarja LP Viesti – LP Kangasala 3–0 (3–0, 3–0, 3–0)

LP Viesti vei Kangasalasta selkeän voiton puolivälieräsarjassa. Viesti otti välieriin pääsyn takaavat kolme voittoa perättäisissä peleissä puhtailla 3–0-voitoilla. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Kangasala ei kyennyt antamaan Viestille juurikaan vastusta, ja viimeinenkin ottelu kaatui Viestin ollessa parempi ratkaisun hetkillä. Tappio puolivälieräsarjassa katkaisi viime vuoden välieräjoukkue Kangasalan kauden lyhyeen.

LP Kangasalan päävalmentajalle Virginie De Carnelle viimeinen puolivälieräottelu oli samalla viimeinen joukkueen johdossa. LP Kangasala lähti kauteen nuorella joukkueella, mutta päätyi kauden mittaan hankkimaan muutamia ulkomaalaisvahvistuksia kentälliseensä. Kevätkaudella lukuisat loukkaantumiset sekoittivat joukkueen pakkaa entisestään. Kauden alussa De Carne kertoi joukkueen tähtäimen olleen vasta kolmen vuoden päässä, mutta De Carnen pesti valmentajana päättyikin yhteen kauteen.

– Jos alun perin olisin tehnyt yhden vuoden projektia, olisin tehnyt asioita eri tavalla, De Carne kertoi.

Nuori joukkue pelasi vaikean kauden viimeisen pelinsä vahvasti, mutta kokeneet salolaiset olivat rauhallisempia ja varmempia suorittajia. De Carne oli tyytyväinen pelaajiinsa.

– Heillä oli motivaatiota ja positiivisuutta. He tekivät joka päivä paljon töitä, De Carne sanoi.

Pudotuspelit sujuivat Kangasalan näkökulmasta nousujohteisesti, tappioista huolimatta. Sarjan ensimmäisessä pelissä Kangasala oli täysin salolaisten vietävänä, kun erät päättyivät 25–15, 25–8 ja 25–21. Ottelunjälkeisestä tunnelmasta kertoo jotakin se, että Virginie De Carne ei saapunut lehdistötilaisuuteen, vaan jäi pukukoppiin pitämään palaveria pelaajien kanssa.

– Pelasimme selvästi oman tasomme alapuolella, kommentoi apuvalmentaja Oula Pihlajamäki ensimmäistä ottelua.

Sarjan toisessa ottelussa De Carnen palaveri näytti tehonneen, sillä Kangasala jopa hallitsi ottelun ensimmäistä erää pitkään. Ratkaisun hetkillä LP Viesti ajoi kuitenkin ohi. Toisen ja kolmannenkin erän Viesti nappasi rutiinilla itselleen, mutta Kangasalan pelissä oli nähtävissä jo parempia otteita. Ottelusarjan kolmannessa ja viimeisessä pelissä LP Kangasala oli jo ahtaalla. Jatkaakseen välieriin sen olisi täytynyt voittaa kolme perättäistä peliä. Kangasalan onnistui hallita sekä ensimmäisen että toisen erän alkupuoliskoja. Tappiollisen ottelun jälkeen Virginie De Carnen mietteet ottelusta olivat hyvät. De Carne kiitteli pelaajiaan, jotka yrittivät kaikkensa.

– Olen tyytyväinen, että saimme järjestettyä Viestille paikoittain ongelmia, sillä he ovat hyvä joukkue, De Carne sanoi.

Parhaat pistetehturit LP Kangasalasta pudotuspeleissä olivat Dayana Segovia ja Yevgeniya Nuykhalova. He kannattelivat joukkuettaan läpi pudotuspelien. Segovian pudotuspeliviikon kolmen pelin yhteenlasketut tehot olivat huimat 43/-1 ja Nuykhalovan 24/+12. Muista pelaajista erityisesti tämän kauden liigatulokas Jutta Riikonen näytti kyntensä ensimmäisessä osaottelussa. Nuori Riikonen pelasi kauden aikana hyvin ja lunasti paikkansa avauskuusikossa. Joukkueen vaisusta menestyksestä huolimatta päävalmentaja Virginie De Carne auttoi osaamisellaan monia pelaajia urallaan eteenpäin.

– Itselleni tämä oli urani paras kausi ja minulla oli urani paras valmentaja, summasi LP Kangasalan kapteeni Outi Munnukka kautensa. 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.