LP Kangasalan kokeilu onnistui – Hakkuri Ronja Heikkiniemi sai tavallista enemmän passeja ja päätti palloja lupaavan tehokkaasti

0
Hakkuriksi istutettu Ronja Heikkiniemi takoi kentän kovimmat lukemat (23/+16). Kuva: Pertti Flinck
Hakkuriksi istutettu Ronja Heikkiniemi takoi kentän kovimmat lukemat (23/+16). Kuva: Pertti Flinck

Puijo Wolley-Kangasala  1–3 (17–25, 21–25, 25–20, 22–25)

LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen käytti lauantaista liigakamppailua tietynlaisena testilaboratoriona.

Keränen halusi passari Caila Stapletonin kuormittavan tähtilaituri Mary-Kate Marshallia tavallista vähemmän ja antavan runsaasti tavaraa toisesta laidasta takovalle Ronja Heikkiniemelle.

Suunnitelma toimi hyvin reilut puoli peliä, kunnes Puijo Wolleyn erävoitto pakotti viilaamaan passijakaumaa jonkin verran.

Kangasala varmisti täyden pistepotin lisäämällä Marshallin hyökkäyskuormaa neljännessä erässä.

– Oli äärimmäisen positiivinen juttu, kun pystyimme kuormittamaan kakkospuolta runsaasti ja saimme sieltä myös tehoja, Keränen kiitteli.

Heikkiniemi takoi kovat lukemat

Hakkuriksi istutettu Ronja Heikkiniemi takoi kentän kovimmat lukemat (23/+16) ja sai kaksi passia enemmän kuin Marshall (20/+15).

On selvää, että Kangasala tarvitsee Marshallin tueksi toisen kovan laitahyökkääjän taistellakseen kirkkaimmista liigamitaleista.

Nyt ehtii vielä kokeilla. Sen jälkeen on ratkaisujen aika.

Lauantainen voitto nosti Kangasalan jo liigakakkoseksi. Sarjajohtaja LiigaPloki on vain neljän pisteen päässä – ja pihtiputaalaisjoukkue on pelannut vielä ottelun enemmän.

Kangasala on jäänyt koko syksynä ilman pisteitä vain kerran – syyskuun lopussa LP Viestille.

Kangasalan maajoukkuesentteri Roosa Laakkonen oli lepovuorossa. Tämä toi kolmannelle keskitorjujalle Taija Tikalle tärkeitä peliminuutteja.

Liigajumboksi juuttunut Puijo intoutui tiukkaan vastarintaan avauserän jälkeen ja sai Keräseltä ymmärrettävästi tunnustusta. Kangasalan luotsi aloitti näet valmennusuransa kuopiolaisseurassa.

– Meidän suurimpana ongelmana oli syöttöpelin yskiminen. Teimme vain kuusi ässää ja vastapainoksi peräti viisitoista suoraa virhettä. Kun vastustajan vastaanotto oli vielä kauden parasta, jouduimme tekemään täyden iltapuhteen pisteiden eteen, Keränen summasi.

Jos Puijo pystyy pitämään saman tason myös jatkossa, sarjanousijan voittotili avautuu lähiviikkoina. Toistaiseksi tilillä on vain yksi piste.

Seuraavaksi kaksi paikallispeliä

Pirkanmaalaista lentopalloväkeä hemmotellaan seuraavaksi kahdella odotetulla paikalliskamppailulla.

Kangasala ja OrPo kohtaavat ensi lauantaina Orivedellä ja viikkoa myöhemmin Pitkäjärvellä.

Kaikki muistavat elävästi viime kevään dramaattiset puolivälierät, jolloin Kangasalan mahdollisuudet romuttuivat kovan amerikkalaishakkurin Nikki Taylorin muljautettua nilkkansa kesken ottelusarjan.

Tämä toi ratkaisevan etulyönnin OrPolle. Orivesiläisjoukkue eteni välieriin voitoin 3–1.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.