LP Kangasalan liberon Emma Mutkan tunteet purkautuivat paikalliskamppailun jälkeen: ”Joukkueen tuesta tuli lämmin fiilis”

0
– Tuli lämmin fiilis, kun koko joukkue oli tukena pelin ajan. Tuskin olisin pystynyt pelaamaan palloakaan, ellei ympärillä olisi näin ihania ihmisiä, Emma Mutka kehui. Kuva: Pertti Flinck
– Tuli lämmin fiilis, kun koko joukkue oli tukena pelin ajan. Tuskin olisin pystynyt pelaamaan palloakaan, ellei ympärillä olisi näin ihania ihmisiä, Emma Mutka kehui. Kuva: Pertti Flinck

OrPo-Kangasala  1–3 (25–17, 29–31, 22–25, 22–25)

Jari Perkiö

Tunteet puskivat LP Kangasalan liberon Emma Mutkan pintaan lauantaisen liigakamppailun jälkeen.

Mutka oli luonnollisesti onnellinen Oriveden Ponnistuksen kaatamisesta, mutta voimakkaat vyöryt selittyivät ennen kaikkea raskaan päivän tapahtumilla.

Mutka riensi Oriveden liikuntahalliin suoraan Kokkolassa pidetyistä hautajaisista.

– Pelin jälkeen oli aika kaikkensa antanut olo, Mutka kuvaili.

Urhea libero kiitteli pelikavereitansa vuolaasti.

– Tuli lämmin fiilis, kun koko joukkue oli tukena pelin ajan. Tuskin olisin pystynyt pelaamaan palloakaan, ellei ympärillä olisi näin ihania ihmisiä, Mutka kehui.

Peliin valmistautuminen sisälsi tällä kertaa lähinnä pään tyhjäämistä pitkän ajomatkan aikana.

– Pyrin siihen, että pystyn antamaan kentällä parhaan mitä tämmöisenä päivänä on mahdollista.

Mutka selviytyi haastavasta urakasta erinomaisesti epäkiitolliseen lähtökohtaan nähden.

– Nostan Emmalle hattua todella paljon, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen kiitteli.

Vielä viikolla Keränen varautui siihen, ettei joukkueella ole ollenkaan liberoa Orivedellä. Maajoukkuepelaaja Tiiamari Sievänen oli näet kokonaan poissa – hänkin hautajaisten takia.

 – Kolmen pisteen voitto oli hieno suoritus. Varsinkin, kun otetaan taustat huomioon, Keränen iloitsi.

Peliin jäi runsaasti parannettavaa ensi lauantaiksi, jolloin joukkueet kohtaavat uudestaan Pitkäjärvellä.

– Esitys oli hyvin samantyyppinen kuin viikko sitten Kuopiossa. Peli ei toimi juuri nyt niin kuin sen pitäisi toimia. Hyökkäys tökki uskomattoman paljon, Keränen hämmästeli.

Suoria lyöntivirheitä tuli peräti 22.

– Kiire hiipii puseroon liian herkästi.

Suurimmat murheet olivat pelinrakentelussa. Amerikkalaisen Caila Stapletonin passit heittelivät niin paljon, että Emmi Jalosta tarvittiin rauhoittajaksi kahteen otteeseen.

– Passaaminen on niin tärkeä osa pelaamista, että sen horjuminen näkyy heti kentällä. Caila ja Emmi pelaavat paremmin ensi viikonloppuna. Olen varma siitä, Keränen vakuutti.

Ristipaikalle istutettu Ronja Heikkiniemi jatkoi vahvoja esityksiä. Heikkiniemi tehtaili saldon 19/+10 ja teki taas tukun hakkureille harvinaisia suorituksia. Kuten puolustuksia ja varmistuksia.

– Oma peli noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin joukkueenkin esitys. Välillä tuli hyviä suorituksia, mutta kehityskohteita jäi aika paljon. Kun tunteet nousivat pintaan, järki jäi taka-alalle ja välillä reilusti taka-alalle, Heikkiniemi summasi.

OrPon kova vastarinta sai Heikkiniemeltä tunnustusta.

– OrPo torjui ja puolusti hyvin. Pisteiden eteen piti tehdä kovia ratkaisuja.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.