LP Kangasalan paketti alkaa olla kasassa – vain kaksi palasta puuttuu, hakkuri tulee ehkä Yhdysvalloista

0
Jemina Jäärni on mukana LP:n kokoonpanossa myös ensi kaudella. Kuva: Pertti Flinck

LP Kangasala on saanut koottua liigajoukkueensa poikkeuksellisen nopeasti koko maailmaa ravistelevasta koronaviruspandemiasta huolimatta.

Kun tämä työ saatiin valmiiksi vuosi sitten elokuun puolivälissä, nyt lähes kaikki palaset ovat paikoillaan jo kolme kuukautta aiemmin.

Sopimuspelaajien lista venyi jo kymmenen nimen mittaiseksi, kun Kangasala vahvisti Ronja Heikkiniemen ja Jemina Jäärnin nimet.

Enää puuttuu kaksi palasta – ja nämäkin ovat viimeistä silausta vaille valmiina.

Heikkiniemi, 21 vuotta ja 182 senttiä, ja Jäärni, 19 vuotta ja 181 senttiä, ovat tuttuja pelaajia jo viime kaudelta.

Silloin Jäärni teki lupaavan liigadebyytin yleispelaajan paikalla ja Heikkiniemi siirtyi kesken kauden laiturin tontilta hakkuriksi.

Nyt Heikkiniemi palaa taas yleispelaajaksi ja jättää ristipaikan nähtävästi amerikkalaisvahvistuksen vastuulle.

Ronja Heikkiniemestä on eniten hyötyä joukkueelleen yleispelaajana. Kuva: Pertti Flinck

Hakkurin hankinta on edennyt jo loppusuoralle.

– Aluksi mietittiin, josko ”Rone” jatkaisi hakkurina. Hän halusi kuitenkin ensisijaisesti laituriksi – ja myös me käännyimme tämän vaihtoehdon kannalle, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen selvitti.

Osapuolet totesivat yhteisymmärryksessä, että Heikkiniemestä saadaan eniten irti yleispelaajana.

– Nelospaikan lyönti on hänen selkeä vahvuutensa. Hän hyökkää sieltä paljon tehokkaammin kuin toiselta puolelta, Keränen kuvaili.

LP Kangasala on saanut koottua liigajoukkueensa poikkeuksellisen nopeasti koko maailmaa ravistelevasta koronaviruspandemiasta huolimatta.

Heikkiniemi on nuoreen ikäänsä nähden kokenut liigapelaaja. Hän oli pelannut pääsarjassa jo neljä kautta ennen kuin siirtyi viime kesänä Kangasalle.

Salon lentopallokoulun kasvatti takoi ensin kolme vuotta LP Viestissä ja perään vuoden Hämeenlinnan Lentopallokerhossa. Liigadebyytti tuli jo tammikuussa 2014 Salossa.

– ”Rone” on valmentajalle helppo tapaus. Hän on tunnollinen, reipas ja ulospäinsuuntautunut. Löytyy vielä paljon asioita, joita voidaan kehittää. Jatketaan niiden työstämistä, Keränen tuumi.

Jäärni liittyi Kangasalan vahvuuteen viime kaudeksi ja väläytteli lupaavasti heti ensimmäisellä liigakaudellaan.

– Jemina pelasi kentälle päästyään jopa paremmin kuin osasin odottaa, Keränen myönsi.

Nyt on tärkeätä säilyttää maltti ja mennä rauhassa eteenpäin.

– Uskon erittäin vahvasti, että Jemina on tuleva naisten maajoukkuepelaaja. Kaikki merkit viittaavat siihen, Keränen arvioi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.