LP Kangasalan voitovire löytyi Pitkäjärven lattialta – puolustustreeni tuotti tulosta

0
Ronja Heikkiniemi pelasi poikkeuksellisesti Kangasalan hakkurina ja selvisi tälläkin pelipaikalla hyvin. Kuva: Pertti Flinck
Ronja Heikkiniemi pelasi poikkeuksellisesti Kangasalan hakkurina ja selvisi tälläkin pelipaikalla hyvin. Kuva: Pertti Flinck

Kangasala-Kuusamo  3–0
(25–19, 25–22, 25–18)

LP Kangasala kesytti alkusyksyn ilopillerin Kuusamon Pallo-Karhut ja sai samalla kauniin kiitoksen viime viikon harjoittelusta.

– Vedimme koko viikolla vain yhden kuusikkotreenin. Sen sijaan putsattiin Pitkäjärven lattiaa. Se toimi, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen iloitsi.

Puolustukset siirtyivät peliin kiitettävästi ja aiheuttivat paljon päänsärkyä Pallo-Karhujen luotsille Timo Tolvaselle. Kangasala napsi kentän pinnasta peliin parikymmentä palloa enemmän kuin vastustaja.

– En voi sietää, kun vastustaja ottaa enemmän puolustuksia kuin oma joukkue. Osasin odottaa vaikeata iltaa jo avauserän puolivälissä, kun kolme palloa oli tippunut ruutuun kattolamppujen kautta, Tolvanen manasi.

Kangasala keskittyi viime viikolla paitsi puolustamiseen myös syöttöön ja vastaanottoon. Nämäkin opit näkyivät kentällä.

Kotijoukkue täräytti seitsemän ässää ja teki vastapainoksi vain viisi virhettä. Suoria nostomokia tuli vain yksi.

– Syötimme tosi hyvin alusta loppuun ja vastaanotto oli kauden parasta. Samoin puolustus, Keränen summasi.

Niinpä Pallo-Karhut jäi ilman pisteitä ensimmäisen kerran tällä kaudella. Kuusamolaisten tiliä rasitti ennen lauantaita vain 2–3-vierastappio syksyn sensaatiolle LiigaPlokille.

– Kangasala pelasi pirun hyvää lentopalloa. Vastustajan vahvuus on ollut tiedossa kauden alusta lähtien, mutta silti kypsä esitys yllätti. Eiköhän kaikille tullut selväksi viimeistään nyt, miten kova joukkue on, Tolvanen tuumi.

Miten pitkälle Kangasala voi edetä keväällä?

– Se pystyy voittamaan kaikki liigajoukkueet hyvänä päivänä, Tolvanen vastasi.

Lauantai-ilta todisti, että normaalisti laiturina pelaava Ronja Heikkiniemi on varteenotettava vaihtoehto Kangasalan hakkuriksi.

Rohkeasti hyökännyt Heikkiniemi takoi saldon 12/+9 ja kirjasi koko joukkueen parhaan hyökkäysprosentin (41).

– Sama peli, sama peliväline ja sama kenttä. Siksi roolin vaihto ei ollut mikään mullistava asia. Kun ei nosta, voi keskittyä enemmän hyökkäämiseen, Heikkiniemi kuvaili.

Tarjoilit Kuusamolle kovaa kättä?

– Tänään oli tämmöinen päivä, mutta lentopallossa on ilman muuta muitakin ratkaisutapoja kuin kova lyönti, Heikkiniemi vastasi.

Kangasalan kirkkain tähti Mary-Kate Marshall urakoi hurjasti sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä. Lyöntitehot jäivät nyt tavallista alhaisemmiksi, mutta myös virhemäärä oli pieni.

Marshall kruunasi iltansa pehmittämällä vieraiden hakkurin Lucia Babicin kolmannen erän alussa kolmella peräkkäisellä torjunnalla.

Kangasalan keskipeli yski tavallista enemmän hienosta voitosta huolimatta. Passari Caila Stapleton ei löytänyt Julia Miniukia ja Roosa Laakkosta kunnolla koko illan aikana.

Niinpä oli useamman kerran hilkulla, ettei Keränen ottanut Emmi Jalosta Stapletonin paikalle.

Kangasalan liigaurakka jatkuu torstaina Pitkäjärvellä Nurmon JymyVolleyta vastaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.