Koti Uutiset LP otti tärkeän voiton

  LP otti tärkeän voiton

  0
  LP:n kanadalaisvahvistus Danielle Brisebois oli ottelun tehopelaaja. Kuva: Jouni Valkeeniemi

  LP Kangasala–Nurmon Jymy 3–0
  25–19, 25–19, 25–19

  LP Kangasala tarjosi kotiyleisölleen helpotuksen. Joukkue katkaisi pitkän tappioputken syyskauden viimeisessä ottelussaan. Vastassa oli sarjanousija Nurmon Jymy, joka oli niin ikään hävinnyt monta peliä putkeen.

  Helpottuneita löytyi yleisön lisäksi myös pelikentältä.

  – Taitaa olla tytöillä aika iloinen mieli tänään illalla. Hyvillä mielin menemme nyt joulutauolle, sanoi LP Kangasalan libero Emilia Sipilä lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.

  LP Kangasalan päävalmentaja Kai Stenius luotsasi joukkuetta nyt toista kertaa.

  – Ilmeisesti on vaikeaa ollut, kun tuo kolme pistettä näytti tuntuvan todella tärkeältä, hän sanoi.

  Uusi yleispelaaja Danielle Brisebois näytti viimein osaamistaan laidassa. Hän iski kotijoukkueelle 21 pistettä ja toi Kangasalan laitahyökkäyksiin vihdoin kauan kaivattua lujuutta.

  Kangasalan parhaana palkitun Briseboisin tehopisteet olivat huimat 21/+10. Ottelu oli Briseboisille kolmas Kangasalan riveissä. Valmentaja Steniuksen mukaan vahvistuksen myötä peli on monipuolisempaa.

  – Briseboisin tulo mukaan yleispelaajaksi on tuonut lisää mahdollisuuksia hyökkäyspäähän, toteaa Stenius.

  Uusi valmennustiimi Stenius, Ismo Tahvanainen ja Juha Mäkelä ovat nyt työskennelleet jouk­kueen kanssa kolmen ottelun ajan. Emilia Sipilä analysoi ottelun jälkeen, mitä uutta valmentajat ovat tuoneet peliin.

  – Uskon, että saamme vähän enemmän pelaajien tarvitsemaa tukea. Palaset loksahtelevat paikalleen, sanoi Sipilä.

  Erävoitot ratkaistiin lauantaina erien lopuissa. Nurmo pysytteli hyvin mukana puoleen väliin saakka, mutta lopussa Kangasala oli vahvempi.

  Kolmannessa erässä Nurmo meinasi jo saada pelistä otetta, mutta Kangasala sai hyvällä peruspelillä ja virheiden välttämisellä nostettua itsensä takaisin mukaan ja voittoon asti. Tähän Stenius oli erityisen tyytyväinen.

  – Tässä pelisssä oli hienointa, että keräsimme itsemme ja saimme Nurmon pienen nousun kiinni, hän sanoi.

  – Tasollisesti peli ei kuitenkaan ollut vielä parasta, mihin pystymme.

  Kangasalan vahvuutena olivat hyvät syötöt ja vastaanotot. Aikaisemmin erityisesti vastaanottopelissä on ollut vaikeuksia, joten kehitystä on tapahtunut.

  Libero Emilia Sipilän mukaan vastaanotto oli nyt riittävällä tasolla.

  – Meidän täytyy edelleen parantaa sitä, hän sanoi.

  Ottelu oli LP Kangasalan viimeinen syyskaudella. Nyt joukkue siirtyy joulutauolle harjoittelemaan. Joulun jälkeen Kangasala pelaa ensimmäisen pelinsä 2. tammikuuta. Vierasottelua isännöi LP Viesti.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän