Koti Uutiset LP taipui saksalaiselle huippujoukkueelle

  LP taipui saksalaiselle huippujoukkueelle

  0
  Saksalainen SSC Schwerin oli odotetun kova joukkue. Edes lujalyöntisenä hakkurina paremmin tunnetun Dayana Segovian uhrautuva puolustuspeli ei pelastanut LP:tä tappiolta. (Kuva: Jouni Valkeeniemi)

  LP Kangasala – SSC Palmberg Schwerin 0–3 (21–25, 16–25, 20–25)

  Keskiviikkoiltana LP Kangasala sai vieraakseen saksalaisen huippujoukkueen, kun se pelasi CEV Challenge Cupin toisen osaottelunsa SSC Palmberg Schweriniä vastaan. Ensimmäisen osaottelun voitti kotijoukkue Schwerin selkein lukemin 3–0. Kangasala olikin nyt kotiottelussaan tiukan paikan edessä, sillä päästäkseen jatkoon joukkueen olisi voitettava Saksan Bundesliigan kärkipaikkaa pitelevä huippujoukkue. Tehtävä osoittautui liian vaikeaksi, ja LP hävisi toisenkin ottelun 0–3. Kangasalalaisten peli-ilme oli kuitenkin kohdillaan, ja joukkue onnistui antamaan saksalaisille varteenotettavan vastuksen.

  Ensimmäisen erän alku antoi odottaa jopa yllätystä, sillä LP nousi suureen johtoon heti ensimetreillä. Suurimmillaan kotijoukkue kävi jopa kuuden pisteen johdossa tilanteessa 9–3. Erityisesti kansainvälisesti kokeneet hakkurit Dayana Segovia ja Yevgeniya Nuykhalova näyttivät, että he osasivat pelata Schwerinin kaltaista huippujoukkuetta vastaan. Tasokas vierasjoukkue ei kuitenkaan hätkähtänyt pienestä ja nousi tasoihin ja ohi erän puolessavälissä. Loppuerä eteni tasaisissa merkeissä, mutta ratkaisupisteissä Schwerin oli vahvempi. Erä päättyi vierasjoukkueelle 21–25.

  Mahdollisuudet jatkoonpääsystä kaatuivat Kangasalan osalta ensimmäisen erän tappioon. Tämä ei joukkueesta kuitenkaan näkynyt, ja iloinen peli-ilme säilyi aina pelin loppuun saakka. Toinen ja kolmas erä olivat tasaisia, mutta Schwerin tuntui pitävän ottelua käsissään. Joukkueiden erot näkyivät pienissä ja helpoissa virheissä, joita saksalaisille tuli vähemmän. Kokenut joukkue osasi myös käyttää pienetkin kangasalalaisten virhesijoittumiset hyväkseen.  LP Kangasalan päävalmentajan Virginie De Carnen mukaan hänen nuorella joukkueellaan kestää liian kauan toipua epäonnistumisista.

  – Huippujoukkue tarvitsee toipumiseen vain 1-2 pistettä, joiden jälkeen peli kulkee kuten ennenkin, De Carne sanoi.

  LP Kangasalan kapteeni Outi Munnukka oli tappiosta huolimatta tyytyväinen otteluun. Joukkue ei odottanut voittoa, vaan oli tehnyt keskinäisen lupauksen pelata paremmin kuin edellisellä viikolla.

  – Meillä oli takana huonompi viikonloppu, ja siihen nähden pelasimme hyvin, Munnukka sanoi.

  Saksan naisten maajoukkuettakin valmentava vierasjoukkueen Felix Koslowski huomasi myös, että LP pelasi kotonaan paremmin kuin aikaisemmassa ottelussa Saksassa. Päävalmentajan mukaan Kangasala laittoi hiedät tiukille.

  – Hyökkääjät olivat opiskelleet kuviomme hyvin ja löivät oikeisiin paikkoihin. Joukkue oli selvinnyt hyvin Hanna Salomäen menetyksestä, Koslowski sanoi.

  Kansainvälisten pelien päätyttyä tähän LP Kangasala jatkaa kevätkauttaan kotimaan Mestaruusliigassa. Seuraavaksi vastassa on Oriveden Ponnistus vieraissa lauantaina 11.2.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän