LP tavoittelee täyttä kuuden pisteen pottia

0
Roosa Laakkonen ja Daniela Öhman ovat tyytyväisiä syyskauteen. Joukkueessa vallitsee hyvä yhteishenki, jonka eteen päävalmentajan paikalle astunut Ismo Tahvanainen on tehnyt oman osansa. Joukkue viettää paljon aikaa yhdessä myös pelien ja treenien ulkopuolella.

Itsenäisyyspäivä on hyvä pelipäivä, vakuuttavat LP Kangasalan keskitorjujat Roosa Laakkonen ja Daniela Öhman. Euroopassakin taitojaan vilautellut kaksikko kertoo, että suomalaisuus korostuu aina, kun pelataan kotimaan rajojen ulkopuolella.
– Muualla pelataan aina Suomen joukkueena. Jos me, Suomen naiset, menestymme, se on hienoa koko Suomelle, kotimaastaan ylpeä kaksikko kertoo.

LP Kangasalan pelaajat juhlivat itsenäisyyspäivää kotiottelulla Pölkky Kuusamoa vastaan. Luvassa on rankka viikonloppu, sillä pelit alkavat Pitkäjärvellä jo lauantaina rovaniemeläistä Woman Volleyta vastaan.
Verkon toisella puolella nähdään hyviä joukkueita, ja molemmat ottelut tulevat olemaan vaikeita. Kangasalalaisilla on viikonlopulle silti vain yksi tavoite – täydet kuusi pistettä.
LP Kangasala on mestaruusliigan sarjataulukossa kolmantena kymmenellä ottelullaan ja 20 pisteteellään. WoVolla on pisteitä saman verran, mutta se on pelannut yhden ottelun enemmän. Pölkky on sijalla viisi 17 pisteellä ja niin ikään 11 ottelua pelanneena.
Kumpikin pohjoisen joukkue voitti viime viikonloppuna Pieksämäki Volleyn kotonaan 3–0.
Pari viikkoa sitten LP Viesti noukki pisteet molempien kotikentiltä, ja marraskuun puolessa välissä molemmat kaatoivat pohjoisessa vierailleen LiigaPlokin.
Kangasalalaiset kävivät alkukaudesta häviämässä WoVolle Rovaniemellä 3–0.
Pölkkyä vastaan joukkue ei ole vielä pelannut, mutta kuusamolaisten penkin päästä löytyy tuttu mies: joukkuet­ta käskyttää LP Kangasalan viime kauden päätteeksi SM-hopealle luotsannut Tuomas Alatalo.

Laakkonen ja Öhman eivät alkuviikosta vaivanneet päätään viikonlopun vastustajien vahvuuksilla.
Kunhan syöttö on kunnossa ja oma peli pyörii totutulla tasolla, pitäisi sekä WoVon virolaishakkurin Kristiine Miilenin että Pölkyn ukrainalaisen yleispelaajan Olena Prokopenkon pysyä kurissa.
Prokopenko on toistaiseksi ollut liigan tehokkain pistenikkari (201) ja Miilen kolmanneksi kovin (177).
LP Kangasala oli viime viikonlopun ottelussa MesToakin vastaan kompastua johtoasemassa puseroon hiipivään hyvänolontunteeseen.
– Se on aina vaarallinen tunne. On tärkeää, ettei vastustaja saa pitkää pisteputkea, emmekä me tee montaa virhettä peräkkäin, Öhman sanoo.
– Jos niin käy, meidän pitää vain kerääntyä keskelle ja rauhoitella toisiamme. Onneksi jokainen meistä pystyy puhumaan ja rauhoittelemaan muita, Laakkonen jatkaa.

Täyttyipä tuplaviikonlopun tavoite tai ei, peli ei saa jäädä vaivaamaan Pitkäjärven punanuttuja. Joukkue pelaa jo ensi viikon torstaina CEV cupin toisen kierroksen ottelun.
Vieraaksi Kangasalle saapuu ukrainalainen Khimik Yuzhny. Toinen osaottelu pelataan Ukrainassa joulukuun 16. päivä.
– Cupin pelit ovat jo vähän takaraivossa. Liigapelit pitää kuitenkin  hoitaa ensin pois alta, tytöt toteavat.
Öhman ja Laakkonen myöntävät, että Ranskan liigassa kolmanneksi sijoittuneen SF Paris Saint Cloudin kaatuminen yllätti.
– Tästä eteenpäin lähdemme vain voittamaan jokaista peliä. Olisihan se hienoa edetä mahdollisimman pitkälle, Öhman sanoo.
Ukrainalaisvastustajalle ei ole vielä suotu ajatustakaan. Sen Laakkonen tietää, että vastustajalta löytyy riveistään todella pitkiä pelaajia.

LP Kangasala–WoVo Pitkäjärvellä lauantaina kello 17. LP Kangasala–Pölkky Kuusamo Pitkäjärvellä sunnuntaina kello 15.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.