Koti Uutiset LP:llä hieno peli ja outo peli

  LP:llä hieno peli ja outo peli

  0

  LP Kangasalan otteluviikonloppu oli kaksijakoinen. Lauantain kotiottelussa pihtiputaalainen Liigaploki kaatui näyttävän taistelun jälkeen lukemin 3–1, vuorokautta myöhemmin sarjakärki LP Viesti Salosta pöllytti kangasalalaisia samoin lukemin.
  – Mennään ny kattoo. Viime vuonna voitettiin Suomen Cup, joten eihän sitä tiedä, mitä tapahtuu. Pallo on pyöreä, joukkueen kapteeni Liisa Hurskainen veisteli vielä voitokkaan kotiottelun jälkeen.

  Sarjapiste otettavissa

  Pyöreä pallo pysyi paremmin salolaisten näpeissä, eikä lauantainen vitsi Tuomas Alatalon ensimmäisestä tappiosta kotimaiselle Mestareiden liiga -joukkueellekaan jaksanut sunnuntaina enää naurattaa.
  – Outo peli. Kahden ensimmäisen erän jälkeen tunnelmat olivat sellaiset, että en oikein viitsi ääneen sanoa.
  – Harmittaa, että ei yhtäkään sarjapistettä saatu. Neljäs erä oli otettavissa, Alatalo kertasi.
  Salolaiset pelasivat kaksi ensimmäistä erää tutulla reseptillä: torjunta ja puolustus olivat omaa luokkaansa. Siitä kertovat kangasalalaisten 28 hyökkäystä ja kaksi tappoa. Kangasalalaisten toisen erän hyvän alun joukkue tappoi vahvalla syöttöpelillä.
  – Pitkällä erätauolla puhuimme kasvojen pesusta ja paransimmekin tosi paljon. Toisaalta en ole ikinä nähnyt niin heikkoa Saloa kuin kolmannessa erässä, kun se teki seitsemän syöttövirhettä. Yleensä joukkue jauhaa kuin kone, Alatalo kuvaili.

  Alusta asti voittoon

  Lauantain kotiottelusta ilonaiheita riittää listattavaksi asti: kolme sarjapistettä, joukkueen läpi ottelun parantuneet otteet, viihdyttävä ottelu ja siinä hyvin mukana ollut yleisö.
  Ainoa miinus löytyy väkisin etsimällä ottelun loppulukemista: ensimmäisessä erässä LP Kangasala otti viime viikonlopun tapaan takkiin.
  – Jos vain saataisiin se ensimmäisen erän häviö eliminoitua. Sen voisi kääntää voitoksi, eikä vain odottaa, että ruvetaan voittamaan, kapteeni Hurskainen huokaisi, mutta kiirehti lisäämään, että paniikkia ensimmäisen erän otteet eivät missään vaiheessa ole aiheuttaneet.
  Alatalon mukaan yksi syy ensimmäisten erien heikkoihin otteisiin ovat alati vaihtuvat vastustajat. Pelkästään videoiden avulla ei vastustajien peliin kiinni pääse, vaan se vie aikansa.
  Mutta näyttää LP:n tytöiltä onnistuvan. Liigaplokin yli 180-senttiset ulkomaalaisvahvistukset Mercy Moim ja Hillary Hurley hyökkäsivät vahvasti, mutta kangasalalaisten päät eivät notkahtaneet.
  Tasaisuus, se oli LP:n valtti savolaisvieraita vastaan.
  – Vastaanotto toimii, ja kun sen jälkeen pystymme tasaisesti jauhamaan, niin pisteitä tulee.
  – Kymmenen ja 16 pisteen välillä näkyvät olevan kaikki, joilla jonkinlainen hyökkäysvastuu on. Sillä tavalla meidän on edelleen pelattava, Alatalo totesi.
  Onnistuneesta vastaanotosta kertovat kahden viimeisen erän prosentit – 64 j 91. Siihen joukkue luottaa myös tulevan viikonlopun Pohjoisen kiertueella, kun perättäisinä päivinä vastassa ovat sekä Pölkky Kuusamo että Rovaniemen Wovo.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän